SC horen morgen middelen voor de probe in de rechter B-H Loya dood

0
66

De Supreme Court. (Express Foto door Tashi Tobgyal)

Top Nieuws

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • Padmavati wordt ‘Padmavat’, te botsen met Akshay Kumar ‘ s PadMan op 25 januari

  • Foto ‘s: Anushka Sharma terug op de sets van Shah Rukh Khan’ s Nul na dromerige bruiloft

De Supreme Court op donderdag overeengekomen te horen op vrijdag twee afzonderlijke middelen op zoek naar onafhankelijk onderzoek naar de dood van speciale CBI rechter B H Loya, die was het horen van de Sohrabuddin Sheikh ontmoeting geval.

Een bench, bestaande uit Chief Justice Dipak Misra en Rechters Een M Khanwilkar en D Y Chandrachud, in de voormiddag, nam nota van de indiening op zoek naar dringende gehoor aan het verzoek ingediend door de Maharashtra-gebaseerd journalist B R Lone voor een sonde in de Loya is overleden op 1 December 2014.

Later op de dag nog een pleidooi ingediend door het Congres leider Tehseen Poonawala over hetzelfde onderwerp werd genoemd door de advocaat Varinder Kumar Sharma voor dringende hoorzitting voor de bank, die overeengekomen zijn om het te horen, samen met de vroegere.

Loya was overleden aan een hartstilstand in Nagpur op 1 December 2014, en hij was gegaan voor het bijwonen van de bruiloft van een collega zijn dochter.

De kwestie kwam in de spotlights in November vorig jaar na berichten in de media citeren van zijn zus gevoed vermoeden over de omstandigheden rond zijn dood en de link naar de Sohrabuddin geval.

Poonawala, in zijn pleidooi, zei de omstandigheden rondom de dood van de rechter waren “twijfelachtig, mysterieuze en tegenspraak”.

“Het is de indiening van de verzoeker dat de rechters zijn geschonken met de plicht tot het beschermen van de Grondwet en het handhaven van de majesteit van de rechtsstaat. De rechterlijke macht, als dat niet beschermd is, kan niet aan zijn plicht ten aanzien van een groot publiek. In gevallen waar het prima facie materiaal beschikbaar is om te onderzoeken, is het absoluut noodzakelijk om een onderzoek in,” het Congres leider zei.

Het andere middel is ingediend door de journalist ingediend dat een reële sonde nodig is naar de mysterieuze dood van de Loya, die was het horen van de gevoelige Sohrabuddin ontmoeting geval waarin de verschillende politie-officieren en de BJP president Amit Shah werden genoemd als partijen.

Een PIL op zoek naar probe in de rechter dood is ook ingediend bij de Bombay High Court op 8 januari door de Bombay orde van Advocaten.

In de ontmoeting geval, de BJP-President samen met Rajasthan Minister van Gulabchand Kataria, Rajasthan-gebaseerd zakenman Vimal Patni, voormalig politie van Gujarat chief P C Pande, vice-Directeur-Generaal van Politie Geeta Johri en Gujarat politieagenten Abhay Chudasama en N K Amin al zijn gekweten.

Een totaal van 23 beschuldigden, waaronder politie-personeel, zijn momenteel terechtstaan voor hun betrokkenheid bij het vermeende valse ontmoeting van Sohrabuddin Shaikh, zijn vrouw Kausar Bi en hun associate Tulsidas Prajapati in Gujarat in November 2005.

De zaak werd later overgebracht naar het CBI en het proces verschoven naar Mumbai.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App