Satyam svindel: Price Waterhouse enheter er forbudt etter Sebi fra å utstede revisjon sertifikater for 2 år

0
75

Sebi på onsdag bestilte disgorgement av over Rs 13 crore urettmessig gevinst fra Price Waterhouse og sine to tidligere partnere som jobbet på DET store kontoer.

Relaterte Nyheter

  • SEBI ville ha mer krefter til å klapse fine, Lov Departementet sa nei

  • Bandhan Bank å heve over Rs 2,500 crore via IPO

  • Finansdepartementet fjerner dekk for en fjerde hele-tiden-medlem på Sebi

Å finne Price Waterhouse skyldig i multi-crore Satyam svindel, Sebi på onsdag sperret sitt nettverk enheter fra å utstede revisjon sertifikater til alle børsnoterte selskap i India for to år, og bestilte disgorgement av over Rs 13 crore urettmessig gevinst fra revisjon store og sine to tidligere partnere som jobbet på DET store kontoer.

Markedet regulator ordre kommer etter ni år post svindel på Satyam Computer Services kom til lys og etter to mislykkede forsøk av revisor store Price Waterhouse til å avgjøre saken ved samtykke mekanisme.

Dette er også en av de mest strenge ordrer bestått av en regulator mot en Stor Fire revisjon store.

“Vi er skuffet med resultatene av Sebi etterforskning og pådømmelse for… vi er sikre på å få et opphold før denne ordren blir effektiv,” Price Waterhouse sa i en uttalelse.

I en 108-side ordre, Sebi har ilagt to års forbud mot virksomheter/ bedrifter å praktisere som chartered accountants i India under merkevaren og banner PW fra direkte eller indirekte utstedes noe sertifikat for revisjon av børsnoterte selskaper, overholdelse av forpliktelser for børsnoterte selskaper og mellommenn registrert med regulator.

Sebi bemerket at det ville ikke ha innvirkning på revisjon oppgaver knyttet til økonomisk år 2017-18 foretas av firmaer som utgjør en del av PW-nettverk.

I tillegg, Price Waterhouse Bangalore og sine to tidligere partnere — S Gopalakrishnan og Srinivas Talluri — har vært rettet til solidarisk disgorge klanderverdig gevinster av “Rs 13,09,01,664 med renter beregnes etter sats på 12 prosent per år fra januar 7, 2009 til dato for betaling”.

De har til å betale beløpet innen 45 dager.

Videre, Gopalakrishnan og Talluri har vært tilbakeholdne fra direkte eller indirekte utstedes noe sertifikat for revisjon av børsnoterte selskaper, overholdelse av forpliktelser for børsnoterte selskaper og mellommenn registrert med Sebi for tre år.

Etter samtykke bønner og ble avvist, PW hadde nærmet Høyesterett utfordrende Sebi er jurisdiksjon over revisorer. Apex-domstolen hadde bedt regulator til raskt passere for i saken etter å gi på grunn av muligheten, inkludert tilgang til dokumenter, skal de berørte parter.

Saker knyttet til Satyam var også så inn av OSS regulatorer også som selskapets aksjer ble oppført der. Men myndighetene er det enighet om å avgjøre saken.

Sebi sa målet med isolerende verdipapirmarkedet fra slike falske regnskapspraksis begått av et internasjonalt firma med rykte vil være ineffektive hvis instruksjonene ikke ta innenfor sin sweep, merkenavnet PW.

Nettverket struktur av operasjoner som er vedtatt av det internasjonale revisorfirmaet bør ikke brukes som et skjold for å unngå juridiske implikasjoner som følge av sertifikater utstedt under merkenavnet av nettverket, for sa.

“Som vi har sagt siden 2009, og det har ikke vært tilsiktet å gjøre feil ved PW bedrifter i enestående management begått svindel på Satyam, eller har vi ikke sett noe av materialet bevis for det motsatte.

“Vi tror at bestillingen er heller ikke i tråd med anvisningene i Bombay høyesterett for 2011 og, så vi er sikre på å få et opphold før denne ordren blir effektiv,” Price Waterhouse sa i redegjørelsen.

Det bemerkes også at bestillingen er knyttet til en svindel som fant sted for nesten et tiår siden, som det spilte ingen rolle, og hadde ingen kunnskap om.

Videre i uttalelsen at Price Waterhouse Nettverk-firmaer i India har lært av erfaringene fra Satyam og investert tungt de siste ni årene for å bygge en robust og høy kvalitet revisjon praksis.

Svindel kom til lys i januar 2009 etter at Satyam Computer daværende formann B Ramalinga Raju innrømmet å i stor skala og finansielle endringer i selskapets bøker av kontoer.

I henhold til Sebi, må det tas hensyn til at PW bedrifter har dratt fordel av forhold fra Satyam Computer Services ved å ha samlet mottatt en avgift på over Rs 23 crore i løpet av perioden 2000 til 2008.

Ut av dette beløpet, over Rs 13 crore ble betalt mot PW Bangalore for revisjon av Satyam Computer Services as innsendt av det, regulator lagt til.

“Gitt at godtgjørelsen var identifiserbar økonomisk vinning laget av PW i dens forbindelse med revisjonen av SCSL, det er klart at dette urettmessig vinning er ansvarlig for å være disgorged… hele få laget fra PW forhold til SCSL skal behandles som urettmessig gevinst ansvarlig for å være disgorged,” er det sagt.

Vis-føre merknader ble utstedt til en total av 13 enheter, og det ble påstått bekrefter at årsregnskapet for Satyam Computer Services for perioden fra 2000 til 2008, har de opptrådt i strid med de plikter som revisor.

For alle de nyeste Nyheter, last ned Indian Express App