Religion er en personlig virksomhet, trenger ikke å mobilisere folk på grunnlag av: Dalai Lama

0
60

Den Tibetanske lederen var i Pune til å delta i den andre utgaven av National Teachers’ Kongressen organiseres på en by-basert college.

Relaterte Nyheter

  • Dalai Lama tyder på inkludering av gamle Indiske kunnskap som akademisk fag

  • Dalai Lama tyder på inkludering av gamle Indiske kunnskap som akademisk fag

  • Dalai Lama minner elevene på gamle Indiske kunnskap

Religion er en personlig sak, og man må ikke mobilisere eller du kan opprette grupper av individer langs religiøse linjer, Tibetanske åndelige leder Dalai Lama sa her på onsdag. Han talte i den andre utgaven av den Nasjonale Lærernes Kongressen ved MIT College, der han snakket om India potensial til å bli en av verdens ledende i stand til å kombinere gammel visdom med moderne vitenskap.

“Religion er personlig virksomhet. Uansett hvilken religion man følger, det er en personlig sak. Vi bør ikke mobilisere eller opprette grupper og tag noen som vi Buddhister, vi Muslimer eller vi Hinduer…” sa han i en melding til Maratha-og Dalit-fellesskap av Maharashtra, nylig involvert i vold under 200th jubileumsfeiringen av Kampen av Bhima Koregaon.

“Jeg er en student av gamle Indiske kunnskap, så uansett hvor jeg går eller under mitt møte med forskere, finner jeg mange blant publikum som viser genuin interesse i min forklaringer… alt dette har kommet fra India. En åttende århundre Tibetanske keiser gang invitert toppen mestere fra Nalanda Universitetet. Vi har bevart Nalanda tradisjon for over 1000 år selv som Indianere har glemt det. Nå, India må betale mer oppmerksomhet, og gjennom grundige studium må gjenopplive sin fortid,” Dalai Lama sa.

“Indias religiøse toleranse er bemerkelsesverdig, og det er flott for folk på tvers av trosretninger, som for det meste kom fra Midt-Østen i form av Kristendommen eller Islam… og jeg har full tro på at til tross for å være et ungt, men likevel komplisert nasjon, religiøs toleranse er mulig,” sa han.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App