Produsere Chief Justice alder, akademiske papirer, sier Nepal SC som kostnader fly

0
50

Høyesterett i Nepal.

Relaterte Nyheter

  • Nepal erklærer forbud mot solo, blind og dobbel amputee klatrere fra Everest

  • Ved siden av Nepal: En kortvarig håp

  • Nepal avviser India er å tilby fellesskap re-måling Mount Everest

I en enestående flytte, Nepal ‘ s Høyesterett onsdag beordret at dokumenter om faglig kvalifisering og dato for fødsel av Chief Justice Gopal Prasad Parajuli være produsert før den for gransking.

Dommerne var delt på om Chief Justice bør delta office fra torsdag til henvendelsen er over.

En benk bestående av Dommerne Purushottam Bhandari og Bam Kumar Shrestha kalt for Chief Justice Parajuli er dokumenter mens du bestille umiddelbar release av anti-korrupsjon aktivist Dr Govinda KC, ortopeder, som hadde flatet alvorlige anklagene mot Chief Justice Parajuli, inkludert påståtte forfalskning av alder og faglig kvalifisering sertifikater.

Dr KC var i politiets varetekt i to dager etter høyesteretts beslutning om å belaste ham med forakt for retten. Hans tilhengere tok til gatene og sosiale medier, krevende hans løslatelse og fratredelse av Parajuli som hadde overtatt ansvaret som Chief Justice juli i fjor. På mandag, Dr KC hadde gått på ubestemt fast etter en benk ledet av høyesterettsjustitiarius Parajuli gjeninnsatt Dr Sashi Sharma som Dekan ved Institute of Medicine, fire år etter at han ble fjernet som følge av en bevegelse ledet av Dr KC som hadde påståtte uregelmessigheter i sin avtale. Etter hans utgivelse onsdag, Dr KC sa han ville bestemme hans fremtidige løpet av handlingen etter consulting hans tilhengere.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App