‘PM Modi deltagande i WEF reflektion av Indiens ambition”

0
38

Premiärminister Narendra Modi under Valedictory Sessionen av den Nationella Lagstiftningen Day Firande på vigyan Bhawan den 26 Nov. 2017. Snabb bild av Renuka Puri

Översta News

  • FIR mot Tribune reporter över Aadhaar dataintrång historia

  • Padmavati blir ‘Padmavat’, som att kollidera med Akshay Kumar s PadMan den 25 januari

  • Foton: Anushka Sharma tillbaka på uppsättningar av Shah Rukh Khan är Noll efter drömmande bröllop

Premiärminister Narendra Modi deltagande i World Economic Forum i Davos är en återspegling av Indiens ambition på den globala arenan, en före detta ledande AMERIKANSKA diplomat. Detta är för första gången i ca 18 år som en av Indiens Premiärminister deltar i den prestigefyllda World Economic Forum möte.

Denna vecka, Vita Huset meddelade också att President Donald Trump skulle vara närvarande vid mötet för världens ekonomiska ledare. “För mig är detta talar för att Indien s ambitioner på den globala arenan. Indien har vid tidigare World Economic Forum har tagit stora delegationerna leds av ministrar, men det här året kommer att vara lite annorlunda,” Alyssa Ayres, Council on Foreign Relations Senior Fellow och författare till den kommande boken “Vår Tid Har Kommit: vad Indien Gör Sin Plats” sa en New York-publiken.

Deltar i panelsamtal ” Asien Briefing: Indien Till 2018, Ayres sa att hennes gissning är att förra året sitt utseende genom att kinas President Xi Jinping förmodligen gjort något av en “splash” och förmodligen har vägts in i beslutet för Indien att skicka sin chef för regeringen att forum som detta år.

Notera att hon säger detta som en anekdot för att illustrera vad hon tycker att man ser det som händer med Indien nu på den globala arenan, Ayres sade: “Vad du ser händer i världen är nu i Indien som är att kliva upp på ett mer aktivt sätt”.

Den Indiska regeringen har definierat en ny term för den typ av globala ledare man vill vara, sade hon på evenemang som organiseras genom Asien Samhället inför lanseringen av hennes bok. “Det är en ny term som att mitt sinne har inte använts på detta sätt innan.

Ledande kraft-inte en global makt inte en stor makt…vad betyder detta”, sade hon och hänvisade till de anmärkningar som gjorts i detta avseende av top Indiska diplomater, där de har pratat om att inte reagera men “att forma den globala händelser” som de utvecklas.

“Det är vad du ser händer nu med Indien,” Ayres sagt. Lägga till att vissa av de frågor som Indien är att kliva upp på den internationella scenen är ekonomiska i fokus. Några av dem är också om stigande militära makt och sätt Indien är att tänka på sin roll militärt, sade hon.

Den Indiska marinen har en uttalad ambition om företräde över den Indiska Oceanen, sade Ayres. Indien tänker på sin plats i regionen allt som beskriver dess roll i hela Indiska Oceanen som årets leverantör för regional säkerhet. Man hör att det ekade i väg OSS till sekreterare i försvaret och secretary of state tala om Indien och dess roll netto leverantör av regional säkerhet.

“Det börjar att måla ett porträtt av ett land som nu spelar en lite annorlunda roll än det var för 15 år sedan och som det är att spela en mer aktiv roll, att spela en mer medskapande roll med andra länder i processen av att tänka på de globala utmaningarna och vilka lösningar som bör vara,” sade hon. Men hon snabbt påpekade att detta inte är sant i alla fall som global koalition mot den Islamiska Staten som Indien har beslutat att inte gå med.

“Men jag tror att du börjar att se fler fall som Indien är redo att stå upp och säga att detta är vår ståndpunkt, detta är vad vi skulle vilja diskutera med den globala gemenskapen och vår uppfattning är att vår röst ska höras,” Ayres sagt. Ayres serveras i Obama-administrationen i en ledande roll som ställföreträdande biträdande statssekreterare för Södra Asien från 2010 till 2013, och omfattar alla problem i hela regionen.

World Economic Forum årsmöte 2018 kommer att ske senare denna månad i Davos-Klosters i Schweiz, under temat “att Skapa en Gemensam Framtid i en Fraktur i Världen”. Modi kommer att resa till Schweiz den 22 januari på ett två dagars besök under vilka han kommer att leverera ett anförande i plenum av WEF. Detta skulle vara första gången sedan 1997 som en Indisk premiärminister kommer att närvara vid toppmötet i Davos.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App