PDP MLA: Kashmiri opprørere drept i møter ‘martyrer’

0
40

På onsdag, hadde han bedt om lovgiverne i den J&K Forsamlingen ikke å uttrykke glede over drapet på militante som de også var “brødre”.

Relaterte Nyheter

  • Eldste supernova er tatt opp av en 5000 år gammel helleristning i Kashmir

  • J&K samtalepartner Dineshwar Sharma opptrer som super chief minister, sier Omar Abdullah

  • Behovet for å gjenvinne tapt tillit i Kashmir, sier J&K Guvernør NN Vohra

PDP MLA Aijaz Ahmad Mir torsdag beskrevet Kashmiri militante å bli drept på grunn av sikkerhetsstyrker og politi som “martyrer” og “brødre”. Den BJP reagerte kraftig til sine bemerkninger, og sa de ville ta det opp med Montering Høyttaler og Chief Minister.

“Jo Kashmir ke hain, chahey kisi bhi halat mein marein, woh martyr hain (De som kommer fra Kashmir er martyrer, uansett under hvilke omstendigheter de blir drept),” Mir sa utenfor Forsamlingen når du blir spurt om han mente opprørere som ble drept som martyrer. “Agar koi baccha 14 hall ka hai, usko pata nahin ki mein kya kar raha hoon. Woh mindre hai (Hvis det er en gutt, 14 år gammel, at han ikke skjønner hva han gjør. Han er mindreårig),” sa han.

Uttalelsen kommer dagen etter at han, under diskusjonen om bevegelse av takk til Governor ‘ s adresse i Forsamlingen, hadde bedt om lovgiverne ikke å uttrykke glede over drapet på militante som de også, blir Kashmiris, var “brødre”. Han hadde søkt oppstart av forhandlinger med Hurriyat Konferanse og militante for oppløsning av Kashmir-spørsmålet.

Mir representerer Wachi Montering valgkrets i Shopian distriktet. Mindre enn tre måneder siden, militante hadde kastet en granat på sitt hus i Shopian er Zainpora området. Ingen ble skadet.

“Min oppfatning er at militante er også innbyggerne i Jammu og Kashmir, og de er også våre barn. Vi skal ikke juble over sin død i enhver henseende” Mir sa.

I en tydelig henvisning til den pågående vold, sa han: “jeg tror det er vår kollektive feil. Vi har drept 200 militante, men en annen 200 har sluttet seg til sine rekker. Hvor lenge vil det fortsette? Et sted det har å bli stoppet. Noen har til å ta huggtenner.”

Beskrive Kashmir-spørsmålet som “politiske”, sa han det må løses politisk. “Disse menneskene er å bli drept med kuler og pellets… Kashmiri hai, woh å bhai hai, militante bhi bhai hai (Hver Kashmiri er en bror, inkludert militante),” sa han.

Mir skyldes angrepet på huset hans for å ideologiske forskjeller. “Det kan være en ideologisk konflikt mellom oss og militante, og sistnevnte på grunnlag av ideologi kan angripe oss, eller vi kan si noe til dem. Hvis vi snakker om India, de snakker om noe annet,” sa han. En løsning vil bli funnet bare gjennom dialog, sa han, og begrunner sitt krav om at senterets representant i Kashmir holde samtaler med Hurriyat Konferanse og militante.

Når du blir spurt om sin uttalelse ville demoralise sikkerhetsstyrker i Dalen, PDP leder sa, “Vi har sympati med dem også, og vi ikke vil ha dem til å bli drept. Spør mor av en sikkerhetsansvarlig som får martyrdøden på grensen eller i et møte… Likeledes foreldrene drept av militante også lide.”

Å reagere på hans bemerkninger, BJP er Nowshera MLA Ravinder Raina sa, “Priste terrorister er som å leke med ilden.” Han sa han ville ta opp saken med Montering Høyttaler Kavinder Gupta og be om Chief Minister Mehbooba Mufti til reprimande hennes parti lovgiver for sine uttalelser.

Minister of State for Transport Sunil Sharma, BJP MLA fra Kishtwar, sa at Mir ‘ s kommentarer ring for en forespørsel.

NC MLA Ali Mohammad Sagar sa Mir uttalelser avsløre dobbeltmoral av hans parti.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd