Pakistan bryter ut i protest efter våldtäkt, mord på 7-årig

0
106

Människor deltar i en begravning av en Pakistansk flicka som blev våldtagen och dödad i Kasur Pakistan. (AP Photo)

Två civila dödades och flera skadade vänster i Pakistan Kasur distriktet onsdagen som polisen öppnade eld för att skingra en uppretad folkmassa protesterade en mindre mord i staden. Fyra dagar efter att hon försvann, sju-årig flicka Zainab Ansari kropp hittades på tisdagen nära en garbage container, ungefär två kilometer från hennes hus. Tv-nyheter tv-kanaler i hela Pakistan hävdade den unga flickan hade blivit våldtagen och tydligen strypt till döds. Pakistan polisen berättade Dawn Nyheter som post-mortem rapport av barn bekräftade misstankar om att hon blev våldtagen innan han mördades.

Nyheterna sände chockvågor över Pakistan orsakade stor skandal med protester bryter ut i olika delar av landet. Detta är dock inte första gången som ett sådant fall har framkommit i Kasur. Under det senaste året, det har varit minst 12 sådana rapporterade incidenter i regionen, rapporterar Reuters.

Vad hände?

Flickan, som bor med sin moster, som hade gått för att delta i Koranen klass i området den 4 januari när hon påstås ha bortfört. När flickan återvände inte hem den kvällen, familj medlemmar som är registrerade i en GRAN nästa dag med hänvisning till hennes försvinnande. CCTV bilder som erhållits genom familjen visar tjej gående med en främling och hålla hans hand. Vissa rapporter hävdade att flickan gick utan några uppenbara tecken på rädsla.

Den januari 9, en poliskonstapel som återvinns hennes kropp från en sophög. Lokala medier organisationer citat polischefen Zulfikar Hameed som att säga att en obduktion föreslog att flickan blev våldtagen innan strypt till döds minst fem dagar sedan.

Flickans föräldrar, som var borta för en umrah (pilgrimsfärd) till Saudiarabien, återvände till Pakistan på onsdagen och inte hade möjlighet att närvara vid sitt barns begravning böner. “Jag har ingenting att säga, jag vill bara att rättvisa för min dotter,” mamma var sagt från början.

Pakistan våldtäkt, mord på 7-åring: TV-ankare värd för nyhetsbrevet med dotter i protest

Offrets far Ameen Ansari hävdade att polisen inte samarbeta med de familjemedlemmar som är registrerade klagomål. “Mina släktingar och grannar berättade för mig att polisen brukade komma, har mat och lämna,” sa han till lokala medier. “Medan de inte göra något, mina vänner och min familj spenderat dag och natt ser för min dotter”, tillade han.

Protesterna att bli våldsam,

Våld utbröt innan flickans begravning på onsdag som leder till sammandrabbningar mellan demonstranter och polis. Återvinning av flickans kropp på tisdag och det brutala sätt på vilket hon mördades utlöst protester i Kasur och fick en strejk i staden. Enligt Pakistanska medier, handlare stänga butiken för att gå med i en demonstration nära sjukhuset krävande stränga åtgärder mot förövaren. De kallas även ut inkompetens av polisen vid hantering av bortförande av barn i regionen.

Fallet har uppmärksammats av landets civila och militära ledarskap med Punjab Chief Shahbaz Sharif kräver omedelbara åtgärder. Talespersonen för den Pakistanska provinsen Punjab, Malik Muhammad Ahmad Khan, berättade för Reuters att demonstranter vände våldsamma och attackerade polisen kontor. “De började kasta sten på kontoret och några av beväpnade demonstranter sköt skott mot polisen. För att stoppa dem, polisen använt sig av flygfoto bränning,” Khan sade.

Lokalbefolkningen har en annan historia att dela. “En fredlig protest var att ta plats, några studenter kastade sten och polisen svarade med att skjuta på publiken,” Saleem ur Rehman, bosatt vem var det som protest, till Reuters. “Lag och ordning i situationen här är riktigt illa och det har varit många sådana händelser. Det är vad protesten handlade om.” girl ‘ s föräldrar sade.

Fallet utlöste också extrem kritik på sociala medier som hundratusentals människor — inklusive kändisar, aktivister och politiker som används hashtaggen #JusticeForZainab att fördöma den fruktansvärda händelsen av våld och kräva åtgärder.

Kasur rekord om bortförande av barn

Poster föreslå ett antal poliser har förts ut ur regionen för att ha underlåtit att utreda klagomål över försvunna barn eftersom 2015. Då hade myndigheterna hittat vad de kallade en pedofil ring är kopplad till en framstående lokal familj. Minst två personer har dömts i de fall, i vilka myndigheterna säger att hundratals barn i stadsdelen missbrukades. Förövarna också sålde videor av missbruk.

Officer Maqsood Ahmed berättade för Associated Press att sex flickor var för sexuella övergrepp under de senaste månaderna i Kasur och att polisen var sondera om det fanns ett samband i de fall som.

Offrets pappa sa att föräldrarna i regionen levde i skräck så fall av övergrepp och bortförande ökade under de två senaste åren. “Undersökningar visar att i varje fall en pedofil kidnappar små flickor, våldtar dem och dödar dem,” regional polis Zulfikar säger Hameed. “Vi har fått CCTV bilder som visar en ung man som tar henne tillsammans. Vi kommer att fånga honom mycket snart”, sade han, och tillade att 95 DNA-prover hade tagits från misstänkta. Polisen har också släppt en skiss av den misstänkte.

Kasur mordfall: Polisen släppt en skiss av den misstänkte.

Reaktioner

Pakistan överbefälhavare också fördömt händelsen. “COAS fördömer kallblodiga mord på oskyldiga Zainab. Svara på överklagande av drabbade föräldrar att COAS, leder omedelbart ut alla stöd till det civila administrationen för att gripa brottslingar och ställa dem till exemplariskt rättvisa,” den officiella talesmannen för Pakistan försvarsmakten generalmajor Asif Ghafoor skrev på Twitter.

Vinnaren av nobels Fredspris, Malala Yousafzai också tog till Twitter för att kräva åtgärder av regeringen. “Förtvivlad för att höra om Zainab – en 7-åring brutalt misshandlade och dödade i Kasur, Pakistan. Detta måste upphöra. Regeringen och berörda myndigheter måste vidta åtgärder. #JusticeForZainab,” twittrade hon.

Lahore High Court ‘ s chief justice har beställt en sond i Zainab är döda.

För alla de senaste Pakistan Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd