NGT maakt registratie van diesel trucks voor het vervoer van benzine

0
42

De groene hof gericht het departement transport te ‘ontmantelen’ van oude voertuigen die ouder dan 10 jaar. (Foto Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Jignesh Mevani houdt Delhi rally ondanks dat geen van de politie, zegt UUR Modi moet spreken op Bhima-Koregaon

  • Pragati Maidan: Geen boom kappen zonder knik, Delhi govt te NGT

  • Hydel project: NGT wil neutraal panel, Centrum picks ‘bekende’ experts

In een verlichting voor de openbare sector olie-bedrijven, de Nationale Green Tribunaal heeft toegestaan dat met de registratie van nieuwe dieselvoertuigen voldoen aan BS-IV normen worden gebruikt voor het vervoer van benzine of petroleum producten. Een bankje onder leiding van waarnemend Voorzitter Justitie U D Salvi gericht aan de Commissaris van het Departement Transport van Delhi regering tot inschrijving van de voertuigen onder bepaalde voorwaarden.

De bestelling kwam na de oliemaatschappijen vertelde het comité dat zij niet in het bezit van een diesel auto die meer dan 10 jaar oud zijn voor het vervoer van aardolieproducten. “De nieuwe voertuigen die worden gezocht om te worden ingeschreven moet worden BS-IV-compatibel zijn. De aanvragers zullen een verklaring voor het tribunaal als voor de RTO dat zij niet bezitten of zich elke diesel auto/vrachtwagen die meer dan 10-jaar-oude voor het doel van het vervoer van brandstof verleend door de oliemaatschappijen. Het is ook gericht tot het verschaffen van de gegevens van de andere voertuigen die eigendom zijn van deze aanvrager in de vorm van een verklaring. De genoemde voertuig moet naar behoren worden onderhouden en worden alleen gebruikt voor het exclusieve doel van het dragen van aardolie producten en geen andere gebruiken,” de bank gezegd.

De groene paneel gericht de afdeling te “ontmantelen” van oude voertuigen die ouder dan 10 jaar en beval dat nieuwe voertuigen moeten worden uitgerust met een Global Positioning Systems. De leiding kwam op een pleidooi ingediend door oliemaatschappijen stellende dat de NGT had verboden de registratie van nieuwe diesel-voertuigen alsmede de her-registratie van dergelijke voertuigen na 10 jaar.

Later, het Hooggerechtshof had ook een verbod op de registratie van diesel-uitvoeren van Suv ‘s en auto’ s met een cilinderinhoud boven 2000cc in Delhi en de National Capital Region. Vanwege dit, het departement transport was niet registreren nieuw aangeschafte voertuigen, die voldoen aan BS-IV normen, en niet opnieuw registreren, oude voertuigen, de smeekbede gezegd had. In September vorig jaar, heeft het tribunal had geweigerd om het verbod op het tien jaar oude diesel voertuigen in Delhi-NCR te merken dat de emissies van dieselvoertuigen waren kankerverwekkend.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App