Mexiko kommer att lämna NAFTA talar om Donald Trump utlöser processen att dra sig tillbaka

0
46

Män sjunga under en protest mot en omförhandling av North American Free Trade Agreement (NAFTA) i Mexico City. “TLC” är den spanska akronym för “Tratado de Libre Comercio,” NAFTA i engelska. (AP Photo/Fil)

Relaterade Nyheter

  • Donald Trump skulle kunna använda NAFTA uttag brev som förhandlar om hävstång

  • Mexiko, Kanada shun NAFTA bilar counteroffers, säger källor

  • “Inga fyrverkerier” på NAFTA-förhandlingarna, men några tecken på framsteg

Mexiko kommer att lämna NAFTA-förhandlingarna om USA: s President Donald Trump bestämmer sig för att utlösa en 6-månaders process för att dra sig tillbaka från handel pakten, tre Mexikanska källor med kunskap om samtalen sade till Reuters på onsdagen.

Reuters rapporterade på onsdagen att Kanada blev mer och mer övertygad om att Trump skulle snart tillkännage att Usa har för avsikt att dra ut på North American Free Trade Agreement (NAFTA), skicka den Kanadensiska och Mexikanska valutor lägre och skada lager över hela kontinenten.

“Jag tycker det är obestridligt, att om Trump meddelar att ett amerikanskt tillbakadragande från NAFTA, samt i det ögonblicket förhandlingarna sluta”, sa Raul Urteaga, chef för den internationella handeln för Mexikos jordbruksministeriet.

De två andra källorna, som är involverade i samtalen och bad att inte bli namngiven, sade att Mexiko är fortfarande fast vid sin ståndpunkt att få upp och lämna ifrån förhandlingsbordet om Trump går igenom med flytten.

Medan en NAFTA avslutande brev skulle börja sex månaders avsluta klocka som tickar, Förenta Staterna skulle inte vara juridiskt bunden att sluta NAFTA när det löper ut. Washington kunde använda den röra sig som den ultimata fingerfärdighet eftersom det syftar till att få inflytande över Kanada och Mexiko i samtalen för att uppdatera den 24-åriga handel-och tillväxtpakten.

Trump har länge krävt 1994 fördraget en dålig affär som gör ont Amerikanska arbetare. Hans förhandlingsgrupp har satt förslag som har oroat deras Kanadensiska och Mexikanska motsvarigheter.

Bland de mest splittrande finns planer på att införa regler om ursprung för NAFTA varor som skulle fastställa miniminivåer för OSS innehåll för bilar, en bortre tidsgräns som skulle säga upp handelsavtalet om det inte omförhandlas vart femte år, och slutar i den så kallade Kapitel 19 mekanism för tvistlösning.

Men observatörer i Kanada och Mexiko har blivit allt mer dyster om den kommande Jan 23-28 Montreal runt under de senaste veckorna, några tog mod till sig och från ett tal nyligen gjorts av Trump till jordbrukare denna vecka som han höll tillbaka från provocerande kommentarer om handelsavtal.

Urteaga, som var medlem av Mexiko ursprungliga NAFTA förhandlingsgrupp under 1990-talet, sa att Trump ‘ s tal var en “intressant signal.”

“Inga nyheter betyder goda nyheter ibland.”

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App