J&K budsjett foreslår insentiver for govt ansatte, industri, hotelleiere

0
40

J&K CM Mehbooba Mufti. (Express bilde av Renuka Puri)

Relaterte Nyheter

  • J&K våpenhvilen brudd: Hæren jawan drept i Pakistan skyte på Linje med Kontroll

  • Ta opp med Sentrum i spørsmålet om Sharda tempel pilegrimsreise i PoK: APMCC å CM Mehbooba Mufti

  • Mehbooba Mufti søker å gjøre J&K inngangsporten til Sentral-Asia

Avdukingen Jammu og Kashmir økonomiske torsdag, finansminister Haseeb Drabu hadde noe for alle — fra offentlig ansatte og pensjonister til offentlige foretak, bransje, handelsmenn, hotelleiere, transportører, orchardists, studenter og selv transgenders.

Løft etter en mer enn forventet økning i inntekter inntekter og et overskudd på mer enn Rs 1,300 crore i hånden, statsråd foreslått å bruke Rs 80,313 crore i det kommende regnskapsåret, herunder den høyeste som noen gang er Rs 29,128 crore som kapital utgifter. For dette foreslo han å låne om Rs 9,000 crore fra markedet.

Skatteinntekter, anslått til Rs 9,931 crore, krysset Rs 10,000 crore fra statens egen samling, sier han, og legger til at gjeld som er kommet ned fra Rs 11,000 crore til Rs 3,600 crore i de siste tre årene.

Drabu gjentok regjeringens forpliktelse til å implementere 7. Betale Kommisjonens anbefalinger fra 1. April, og legger til at disse vil være effektiv fra 1. januar 2016. Han har også annonsert utgivelsen av 1 prosent dearness godtgjørelse på grunn av ansatte fra 1 juli i fjor.

Regjeringen vil vurdere å gi egnet insentiv i stedet for pre-GST 2 prosent CST fritak i industrielle enheter.

Peker ut som hoteller og feriesteder er nødt til å betale den samme makt tariff som gjelder for industri fra og med 1. April Drabu foreslått å bidra med en tredjedel av det totale interesse betaling av alle kapitalister og virksomheter som har tatt opp lån i banker og som led i 2014 flom, i tillegg til en fraskrivelse av alle myke banklån avansert under PM 2014 pakken. Han har også foreslått oppheving av interesse og straff på makt tariff restanser av kapitalister, hotelleiere, resort eiere og små industrielle enheter.

Annonsere 1 lakh forsikringsdekning for familier som lever under fattigdomsgrensen, han foreslo å behandle hver transgender som BPL med mindre annet er angitt, som sier at de vil ha rett til offentlige fasiliteter og programmer.

Først separate panchayat økonomiske presentert

Jammu: Foreslå et nytt rammeverk for økonomisk myndiggjøring av panchayats å gjøre dem til et potent verktøy for utvikling, Finance Minister Dr Haseeb Drabu på torsdag presentert Jammu og Kashmir er først separate panchayat billig hotellrom i Forsamlingen.

Han konstitusjon av et Statlig Finans-Kommisjonen, sammensetning og mandatet som skal være varslet kort tid. Basert på panelets anbefalinger, noe som vil være co-terminus med anbefalingene fra det Femtende Finans-Kommisjonen, regler, forskrifter og modaliteter for å motta midler, deres bruk og ansvarlighet ved hver panchayat vil utarbeides av Økonomiavdelingen, sa han. I DAG

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App