J&K budgeten föreslås ett incitament för prop personal, industri, hotellägare

0
39

J&K CM Mehbooba Mufti. (Snabb bild av Renuka Puri)

Relaterade Nyheter

  • J&K vapenvilan: Armén jawan dödade i Pakistan skjuter på kontrollinjen

  • Ta upp med Centrala frågan av Sharda templet pilgrimsfärd i PoK: APMCC till CM Mehbooba Mufti

  • Mehbooba Mufti syftar till att göra J&K porten till centralasien

Avtäckningen Jammu och Kashmir budget torsdag, Finansminister Haseeb Drabu hade något för alla — från statligt anställda och pensionärer till den offentliga sektorn, företag, industri, handlare, hotellägare, transportörer, orchardists, studenter och även transvestiter.

Flytande med hjälp av en mer än den förväntade ökningen i intäkter kvitton och ett överskott på mer än Rs 1,300 crore i hand, ministern föreslog att spendera Rs 80,313 crore i det kommande räkenskapsåret, inklusive den högsta någonsin Rs 29,128 crore som investeringar. För detta, han föreslog att låna om Rs och 9 000 crore från marknaden.

Skatteintäkterna beräknas till Rs 9,931 crore, korsade Rs för 10 000 crore från statens egen samling, sade han, och tillade att skulder som har kommit ner från Rs med 11 000 crore till Rs 3,600 crore under de senaste tre åren.

Drabu upprepade regeringens åtagande att genomföra 7: e Betalar Kommissionens rekommendationer från den 1 April, och tillade att dessa kommer att gälla från och med den 1 januari 2016. Han meddelade också frisättningen av 1 procent dearness ersättning på grund av anställda från och med 1 juli förra året.

Regeringen kommer att överväga att tillhandahålla lämpliga incitament i stället för pre-GST 2 procent CST undantag i industriella enheter.

Pekar ut som hotell och resorts kommer att få betala samma taxa som gäller för industrier från och med den 1 April Drabu föreslås bidra med en tredjedel av den totala räntebetalningen för alla företagare och företag som har tagit lån från banker och som led i 2014 översvämningar, förutom en en-gång-upphävandet av alla mjuka banklån avancerat under PM 2014 paket. Han föreslog också ett avstående av ränta och straffavgift på power taxa efterskott of industrialists, hotellägare, resort ägare och små industrienheter.

Tillkännage 1 lakh försäkringsskydd för familjer som lever under fattigdomsgränsen, han föreslog att behandla alla transpersoner som BPL om inte annat anges, säger att de kommer att vara berättigad till regeringen bekvämligheter och program.

Första separata panchayat budget presenteras

Jammu: Föreslå ett nytt regelverk för finansiella egenmakt panchayats att göra dem till ett mäktigt instrument för utveckling, Finansminister Dr Haseeb Drabu på torsdag presenteras Jammu och Kashmir första separata panchayat budget i Församlingen.

Han föreslog bildandet av en Statlig Finansiering av Kommissionen, sammansättning och mandat skall meddelas inom kort. Baserat på panelens rekommendationer som kommer att sammanfalla med rekommendationerna i den Femtonde Finansiera Kommissionen, regler, föreskrifter och villkor för att ta emot medel, deras användning och ansvar av varje panchayat kommer att utarbetas av finansavdelningen, sade han. ENS

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App