ISRO te starten 100ste satelliet vandaag: Alles wat je moet weten

0
50

ISRO satellite launch: 44.4 meter in de hoogte, het zal lift-off van de eerste lanceerplatform van het Satish Dhawan Space Centre (Representational Afbeelding)

De Indian Space Research Organisation (ISRO) lanceerde haar 100ste satelliet om 9.29 uur en op vrijdag van Sriharikota in Andhra Pradesh. De Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV-C40), op de 42e missie, is het dragen van ‘Cartosat-2’, een weer observatie satelliet en 30 andere satellieten. Dit is ISRO ‘ s eerste lancering in 2018 en het is ook de eerste keer na de mislukte missie van IRNSS-1H in augustus vorig jaar.

De satelliet, 44.4 meter in de hoogte, opgeheven-off van de eerste lanceerplatform van het Satish Dhawan Space Centre vrijdag. De lancering werd uitgevoerd door de ISRO en de commerciële arm.

Volg LIVE UPDATES hier

PSLV-C40 ‘ s mede-passagiers bestaan uit een micro-en nano-satelliet elk van zowel India als drie-en micro-25 nanosatellites uit zes landen, Canada, Finland, Frankrijk, Korea, het verenigd koninkrijk en de verenigde staten. Het totale gewicht van alle satellieten is 1,323 kg.

De Cartosat-2 satelliet, de derde in de serie, werd ingezet om de relais hoge resolutie scène specifieke plek enige voorstelling. De beelden zullen nuttig zijn voor cartografische toepassingen, stedelijke en landelijke toepassingen, kust-landgebruik-en regelgeving, road network monitoring, water distributie, creatie van land kaarten en change detection in te brengen geografische Land Informatie Systemen en Geografische Informatie Systeem toepassingen.

Voor al het laatste Wat Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd