Iransk olje tanker delvis eksploderer i Øst-Kina Havet

0
179

Røyk er sett fra Panama-registrerte tanker Sanchi bærer Iranske oljen etter at den kolliderte med en Kinesisk frakt skip i Øst-Kina Havet, i denne stillbilde tatt fra en 7. januar 2018 video. (China Central Television (CCTV) via Reuters-TV)

Top News

  • FIR mot Tribune-reporteren over Aadhaar data brudd historie

  • Padmavati blir ‘Padmavat’, satt til sammenstøt med Akshay Kumar er PadMan på januar 25

  • Foto: Anushka Sharma tilbake på sett av Shah Rukh Khan er Null etter drømmende bryllup

Den fremre delen av en Iransk olje-tanker som har vært i brann for dager av øst-Kina kysten har eksplodert, og tvinger mob-båter søker etter 31 mangler seilere å trekke seg tilbake og sparking av miljøhensyn.

Tretti-to besetningsmedlemmer, inkludert 30 Iranere og to Bangladeshis, var savnet etter tanker bærer 136,000 tonn olje kondensat fra Iran til Sør-Korea kolliderte med en Hong Kong-registrert bulk fraktebåt og tok fyr lørdag i vannet ca 160 nautiske mil øst for Yangtze River elvemunning.

Siden da, den Panama-registrerte tanker Sanchi har vært i brann og drivende i vannet mellom Shanghai og sørlige Japan. Så langt, ingen overlevende fra tanker har blitt funnet og bare én kropp har blitt gjenopprettet. Alle 21 mannskapet ombord i det Kinesiske skipet ble reddet.

Den fremre delen av tanker eksploderte på onsdag. “Karene på scenen har å slutte å sette ut brann, og trekke seg tilbake til (avstand),” China ‘ s Samferdselsdepartementet sa. “Brannslukking drift ikke oppnå ønsket effekt,” er det sagt.

Kinas største oppsynsskipet Haixun 01 kjemper brann etter eksplosjonen mens organisere andre fartøy til å flytte vekk, departementet sa.

Ifølge departementet, Japansk havet politiet kom på scenen en time før eksplosjonen og etablert kontakt med Haixun 01. Kinas utenriksdepartement sa onsdag at 12 skip var å lete etter den savnede sjøfolk i tanker nærhet før eksplosjonen, og arbeidet ble videreført for å rydde opp i eventuelle utslipp av lett olje.

Sanchi var bærer 1.36 lakh tonn kondensat olje når det kolliderte med CF Krystall, en Hong Kong-registrert bulk fraktebåt i vannet ca 160 nautiske mil øst for Yangtze River elvemunning. (Kina Ministry of Transport/Handout via Reuters)

Siden ulykken, og tanker har blitt bølgende tykke skyer av svart røyk. Tjenestemenn bekymre deg for at eksplosjonen kan synke skip, lanserer sin 1 million fat olje i vann. Den resulterende utslipp vil være rundt tre ganger så stor som Exxon Valdez utslipp av 1989, en av de verste miljøkatastrofer i historien. “For nå, brenning kan være bra for tidkrevende lekket olje, men det vil være noen gjenværende som disposisjon vil være vanskelig,” Lin Boqiang, direktør for Kina-Centre for Energy Economics Forskning på Xiamen University, fortalte den Globale Ganger.

Sanchi var bærer 1.36 lakh tonn kondensat olje når det kolliderte med CF Krystall, en Hong Kong-registrert bulk fraktebåt i vannet ca 160 nautiske mil øst for Yangtze River elvemunning.

Eksperter er spesielt bekymret fordi skipet er bærer kondensat, en ultralette versjon av råolje. Kondensat er svært giftig og enda mer brennbart enn vanlig råolje. Det er også nesten fargeløs og luktfri, noe som gjør det vanskelig å oppdage.

Olje er vanligvis ikke nedbrytbare, noe som betyr at skade på havet ville være langsiktig, sa han.

Zhao Ruxiang, en ekspert med Kinas Yantai oljevern Teknisk Senter, ble sitert av departementet som å si at en simulering tester viste kondensat olje i vann kan fordampe så raskt at det vil være lite rester mindre enn 1 prosent etter fem timer. “Det er giftig og ustabil når det utsettes for luft,” Zhao sa.

Så langt, ingen overlevende fra tanker har blitt funnet og bare én kropp har blitt gjenopprettet. (Kina Ministry of Transport/Handout via Reuters)

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App