I nordost, BJP banker om ett projekt som startats av PM Modi

0
94

Premiärminister Narendra Modi (Snabb foto: Renuka Puri)

Relaterade Nyheter

  • Du förnya sig, vi kommer att hjälpa, PM Modi säger i en festival för ungdomar

  • Mellan 2014-15 och November 2017: Prop finansiering för olika system för utveckling var Rs 68,270 crore

  • 13 januari, 1978, för Fyrtio År Sedan: Pranab till en rättegång

BJP satsar på infrastruktur projekt som startats av Narendra Modi regeringen för att göra sina val möjligheter i den Nordöstra regionen, sade partiledarna. Samtidigt som partiet är i anslutning till händer med Indigenous People ‘ s Front of Tripura (IPFT) i Tripura, där BJP är i strid med KPI(M), partiet kommer att förlita sig på intensiv kampanj och “förtroende” Modi har bland väljarna i Meghalaya och Nagaland.

“Efter mötet Hem Minister Rajnath Singh, efter som han hade meddelat en tre-medlem team för att studera de socio-ekonomiska problem i Tripura, IPFT har gått med på att samarbeta med BJP i Tripura. Den typ av alliansen kommer att beslutas av partiets centrala ledning,” Sunil Deodhar, BJP nationella verkställande ledamot med ansvar för Tripura berättade Indian Express på onsdag.

Frågade om kritik av oppositionspartierna om den separatistiska krav IPFT, Deodhar sade tribal kropp hade säker på att det har beslutat att samarbeta med BJP att rycka upp den Kommunistiska regeringen och som skulle vara dess prioritet från och med nu. Han gjorde det också klart att hans parti stöder inte IPFT: s krav på en separat stat för tribal befolkningen. BJP är också diskussioner med andra tribal parter som en del av ansträngningarna att sy en stark social gemenskap för att avsätta Lämnade regeringen, som har haft en oavbruten regeringstiden av 25 år.

Men regeringen källor var tightlipped om valet i Nagaland, som är planerad att hållas tillsammans med Tripura och Meghalaya i februari-Mars, bör skjutas upp.

Källor sade att regeringen har fått ett antal böner från olika organ i staten att skjuta upp valet på grund av säkerhetsskäl. De Naga Hoho, en framstående Naga tribal kroppen, hade sökt Modi ‘ s ingripande i uppskjuta den opinionsundersökning som säger att upproret problem bör lösas först.

Enligt den stam grupp, en exceptionell situation har varit rådande i staten som en följd av de pågående förhandlingarna om ett fredsavtalet med den militanta gruppen NSCN-IM. “Vi kan inte göra någon kommentar om det eftersom det är en ring som fattas av valnämnden,” Eu-Ministern för Utveckling av nordöstra Regionen Jitendra Singh sagt.

Singh sade BJP-regeringens initiativ och infrastrukturprojekt i den nordöstra regionen som, sade han, hade försummats till 2014, som skulle vara höjdpunkten av den statliga val.

Enligt Singh, efter Modi-regeringen tog över 2014, en serie av infrastruktur projekt, inklusive flygplatser, järnvägs-anslutning och nya vägar har inletts.

“En idé för luft apotek där helikoptrar kan användas för att transportera patienter och nå sjukvård har diskuterats. De diskussioner som förs och de förväntas att lanseras i Meghalaya och Manipur snart,” Singh sagt.

För alla de senaste nordöstra Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App