Hva Aadhaar nye 16-sifret Virtuelle Identitet innebærer, hvordan den søker å legge til sikkerhet

0
50

Aadhaar Godkjenning via en ny VID system: UIDAI har sagt VID vil være et 16-sifret nummer, som vil være av forbigående art. Her er alle spørsmål om VID besvart. (Illustrasjon: C R Saikumar)

Relaterte Nyheter

  • I unquiet vannet i Mahadayi, en ny politisk churn

  • Forståelse Bitcoin: Tenk deg verden på Blockchain — papirløse, deathless, uinntagelig

  • Mange oppturer og nedturer i kampen mot 377

Den Unike Identifikasjon Authority of India (UIDAI), som er vendt mot kritikk i lys av påståtte data brudd, onsdag annonsert en ny metode for identifisering kalt Virtuelle Identitet — eller VID i kort. Det er også innført det som beskrives som et system av “Begrenset KYC” (kjenn Din Kunde) for å redusere lagring av Aadhaar tall med Autentisering av Brukeren Etater (AUAs), mens de fortsatt lar dem gjøre papirløse pålitelighetskontroller. I hovedsak, det nye VID systemet vil skjule Aadhaar nummer fra godkjenning handlefrihet, samtidig som bekrefter identiteten til brukeren.

Lovens kroppen, som har mandat til å samle inn personopplysninger om beboere i India og til å gi dem et unikt identifikasjonsnummer som kalles Aadhaar, sier disse trinnene vil sikre større personvernet og begrense tilgang til databasen. På torsdag, den regjeringen presset tilbake mot kritikerne av Aadhaar, ber dem om ikke å “overblow dette nummeret av personvern”. Mens ledende talsmenn den pågående juridisk utfordring å Aadhaar i Høyesterett avviste å utstede en detaljert uttalelse, svar på flere spørsmål på gjennomføringen og virkningen av den foreslåtte VIDs og Begrenset KYCs forble uklart.

Hva er VID? Hvordan vil det være forskjellige fra Aadhaar nummer i seg selv?

UIDAI har sagt VID vil være et 16-sifret nummer, som vil være av forbigående art. Så, i motsetning til den 12-sifrede Aadhaar tall som er permanent, VID vil ha en bestemt gyldighetsperiode, på slutten av som det vil utløpe, og brukeren vil ha for å generere en ny en. UIDAI er ennå for å si det minimum gyldighetsperioden for VID vil være. En VID utløper automatisk når en bruker genererer en ny en, som det kan bare ha ett gyldig VID antall mot en bestemt Aadhaar nummer på et gitt tidspunkt.

Mens det er ikke obligatorisk å bruke, eller du kan generere en VID, UIDAI er pitching det som et annet alternativ for godkjenning av identitet, som det hevder er mer sikker. Tenk på VID som en 16-sifret OTP som kan brukes for å verifisere din identitet, uten egentlig å gi ut Aadhaar antall. Det VID kan bare være generert av brukeren i spørsmålet, og ifølge UIDAI er sirkulær, det er ikke mulig å utlede Aadhaar nummer i VID”. Det VID ikke kan brukes av virksomheter for duplisering, og det kan ikke bli generert av Godkjenning Brukeren Agency (AUA).

Les også | Govt flytter til brannmur Aadhaar med 16-sifret virtuelle ID, token, begrenset KYC

Den UIDAI har sagt at VID “er bare kartlagt med Aadhaar nummer”. Så, mens VID vil bidra til å bekrefte din identitet til AUA (for eksempel en bank), vil det ikke nødvendigvis dele din Aadhaar tall og andre data med AUA. Men mer om dette i svaret til et senere spørsmål.

Hvordan vil det offentlige generere VID? Har vi til å sende inn dokumenter for dette igjen?

Ingen dokumenter eller bevis vil være nødvendig for å generere en VID. Men en Aadhaar antallet vil være avgjørende. UIDAI har sagt brukere vil være i stand til å generere VID fra Aadhaar bosatt portal, Aadhaar Innmelding Sentre, og mAadhaar-appen på Android. Rundskrivet sier at når det nye systemet trer i kraft, og alle etater er nødt til å gi dette som et alternativ, i stedet for bare å stole på Aadhaar antall. Imidlertid, UIDAI har ikke så langt oppført detaljert fremgangsmåte for å generere VID, og hvordan brukerne kan fullføre prosessen for å skjule sine Aadhaar tall fra de etatene som krever det.

Så kan vi generere en VID rett bort?

UIDAI vil implementere VID service bare fra 1 Mars, så du kan ikke generere en nå. UIDAI forventer at alle godkjenning organer til å flytte til den nye VID system nyeste innen 1. juni 2018. Men fristen for å knytte Aadhaar, med tjenester som for eksempel banker, telefonnummer, etc., fortsatt er 31. Mars 2018 — så mens VID kan være på plass fra 1. Mars, det er uklart om de fleste av disse stedene, vil også begynne å akseptere dette alternativet fra denne dato. De fleste byråer er nødt til å oppgradere sine hele datasystemer for å godta VID, noe som kan ta tid.

UIDAI sier at det vil begynne å dele oppdaterte tekniske dokumenter/Application Programming Interfaces, og vil også gjennomføre workshops og kurs for alle AUAs snart. Men igjen, det har gitt noe tidslinjer for

Rundskrivet sier at AUAs trenger å være på det nye systemet innen 1. juni 2018, eller ansikt seponering av deres godkjenning tjenester, og også en bot. Men så, AUAs har frem til 1. juni for å implementere dette systemet, også etter 31. Mars frist for Aadhaar-linking, som mange av våre kunder vil ha til følge uten et valg.

Og gitt at det VID er et langt nummer, men hva skjer hvis man glemmer sine VID etter at de har skapt det?

Det VID er ikke permanent, og det er mulighet for å generere en annen. UIDAI har sagt det vil være mulig å generere denne fra mAadhaar app. Men det er ingen klarhet ennå på prosessen for å gjøre det. Også, den appen er så langt begrenset bare til Googles Android-plattform, og brukere av Apples iOS er nødt til å stole på webområdet for å få det VID hver eneste gang de trenger det.

Hvordan vil VID hjelpe med Aadhaar-linking? Betyr dette at de fleste byråer vil ikke lenger lagre dine Aadhaar data?

Her er der saker blir komplisert og forvirrende. UIDAI har også innført en Begrenset KYC, som er ment å tillate “papirløse” godkjenning, samtidig som det sikrer samtidig at Aadhaar database er ikke tilgjengelig. Men det ser ut til at AUAs vil bli delt inn i to separate kategorier: “Global AUAs” og “Lokale AUAs”.

Den Globale AUAs vil ha full tilgang til hele eKYC (Aadhaar nummer), og vil også være i stand til å lagre Aadhaar tall i sine systemer. Dette er noe privatliv aktivister har blitt cautioning mot, fordi antallet kan brukes til å avsløre ulike andre symboler om et individ.

I henhold til rundskrivet, den Globale AUAs vil bli avgjort på grunnlag av “lovene”, og om “lovene krever dem til å bruke Aadhaar nummer”. Idet av nå, det er uklart hvilke etater vil bli valgt til å være Global AUAs. Så, en offentlig sektor bank kunne bli en Global AUA, og så kunne en egen spiller som Paytm, som har sin egen Betalinger Bank og forventer kundene å gjøre en eKYC for å bruke det.

Ikke alle kunder kan være opptatt av å dele sine Aadhaar data med hver enkelt spiller som krever det. Og hvis denne spilleren er en Global AUA, selv ved hjelp av en VID vil ikke gjøre mye, fordi det spiller vil fortsatt ha muligheten til å gjøre en komplett eKYC og lagring Aadhaar data. Det også gjenstår å se om telecom spillere vil bli erklært Global AUAs, og lov til å få tilgang til og lagre Aadhaar data.

Lokale AUAs, på den annen side, vil ha “Begrenset KYC”, og vil bare få en UID token som de kan bruke til å identifisere kunder. Denne VÆSKEN vil være unik for hver Aadhaar nummer — en 72-tegn alfanumerisk streng, som rundskrivet sier vil være ment bare for systembruk. Hver Aadhaar vil ha en unik UID for hver bestemt AUA enhet. Så, UID-token for din Aadhaar antall på ett sted vil være forskjellig fra den ene til annen instans. Hver gang en Lokal AUA sender en slik forespørsel, vil det basere seg på dette UID token, ikke Aadhaar nummer, for å bekrefte identitet.

I henhold til UIDAI, alle virksomheter trenger å sette opp VÆSKEN token-systemet. Imidlertid, Global AUAs vil ha frihet til å bruke UID token som “per deres behov for godkjenning og database-bruk”, i henhold til rundskrivet.

UIDAI sier også at det vil bestemme hva andre “demografiske felter” vil bli delt med Lokale AUAs annet enn denne VÆSKEN token — som legger til forvirring. Mens Lokale AUAs vil ikke være tillatt å lagre Aadhaar tall i sine systemer, er det fortsatt uklart hvem som vil bli utpekt som en Lokal AUA.

Men hva skjer med en Aadhaar som allerede er delt med flere etater? Hva hvis noen av disse etatene er nå erklært Lokale AUAs?

UIDAI rundskriv sier Lokale AUAs nødt til å endre sine systemer til å “erstatte Aadhaar nummer i databasene med denne VÆSKEN token”. Men igjen, det er uklart når denne endringen er ment å finne sted. Og til å begynne med, UIDAI har å angi hvem som vil være en Global AUA og som vil være en Lokal AUA.

For alle de nyeste Forklart Nyheter, last ned Indian Express App