Homoseksuele prins gooit open paleis deuren voor kwetsbare LGBT

0
81

Gohil kwam uit naar zijn familie meer dan een decennium geleden, waarin zijn moeder een advertentie in de krant disowning hem.

Top Nieuws

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • Padmavati wordt ‘Padmavat’, te botsen met Akshay Kumar ‘ s PadMan op 25 januari

  • Foto ‘s: Anushka Sharma terug op de sets van Shah Rukh Khan’ s Nul na dromerige bruiloft

De enige openlijk homoseksuele prins in India – waar hetzelfde geslacht relaties zijn illegaal – is het gooien van zijn paleis deuren van lesbiennes, homo ‘ s, transgenders en anderen gemeden voor hun seksualiteit. Prins Manvendra Singh Gohil, erfgenaam van de troon van Rajpipla in Gujarat, zei dat het bijzonder moeilijk om uit te komen in de kleine stad van India, waar de traditionele waarden die de scepter zwaaien en heteroseksuele relaties zijn de norm.

“Mensen kampen nog steeds met veel druk van hun families, als ze naar buiten komen, worden gedwongen om te trouwen, of gegooid van hun huizen. Ze hebben vaak nergens heen, geen middelen om voor zichzelf te zorgen,” zei hij tegen de Thomson Reuters Foundation. Dus de prins, 52, bouwen van een centrum voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen (LHBT) in de tuin van zijn ouderlijk paleis.

“Ik ben niet van plan om kinderen te hebben, dus ik dacht, waarom geen gebruik maken van deze ruimte voor een goed doel?” Gohil zei, toevoegend dat hij zal bieden kamers, een medische instelling en training in het engels en beroepsgerichte vaardigheden om mensen te helpen vinden van een baan.

Gohil kwam uit naar zijn familie meer dan een decennium geleden, waarin zijn moeder een advertentie in de krant disowning hem. Voormalige royalty ‘ s in India zijn nog steeds in de spotlight, vele aanhouden van een positie in de regering. Na de coming out, Gohil het instellen van de Lakshya Trust, een liefdadigheidsinstelling voor LHBT-mensen in zijn conservatieve staat van herkomst, en werd een kampioen voor homo-rechten. Hij heeft vele internationale optredens, waaronder op De Oprah Winfrey Show.

Hij is een vocale criticus van India ‘ s koloniale tijdperk wet die criminalises consensuele seksuele relaties tussen hetzelfde geslacht volwassenen. Eerder deze week, van het Hooggerechtshof zei dat het zou heroverwegen 2013 besluit tot het handhaven van de wet. “Het opheffen van de wet zullen meer mensen aanmoedigen om te komen en hun leven vrij. Maar het kan ook betekenen dat meer mensen behoefte hebben aan ondersteuning,” Gohil zei.

Gohil zei: hij is de renovatie en uitbreiding van zijn paleis, gebouwd in 1927, is op de 15-hectare groot terrein, het installeren van zonnepanelen voor de stroomvoorziening en het reserveren van grond voor de biologische landbouw. Een online crowdfunding campagne en donaties zijn van de financiering van het centrum, die bestuurd zal worden door zijn liefde, zei hij.

Gohil hoog profiel heeft bijgedragen aan de LGBT-gemeenschap in India enorm, zei Harish Iyer, een homo-activist, die gastheer is van een radio-uitzending gewijd aan de LHBT-kwesties. “Voor hem als een van ons, zijn de belangen nog groter, dus het verstrekken van deze ruimte is een groot gebaar,” zei hij. “We hebben het geluk om veel LGBT-vriendelijke ruimtes in steden zoals Mumbai en Delhi. Maar in de kleinere steden zijn er niet zo veel plaatsen, en dat is waar ze het meest nodig zijn.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App