Himachal att släppa fem HPCA fall lättnad för Dhumal, son

0
79

Nya Himachal CM Jai Ram Thakur (Fil)

Översta News

  • FIR mot Tribune reporter över Aadhaar dataintrång historia

  • Padmavati blir ‘Padmavat’, som att kollidera med Akshay Kumar s PadMan den 25 januari

  • Foton: Anushka Sharma tillbaka på uppsättningar av Shah Rukh Khan är Noll efter drömmande bröllop

Den Himachal Pradesh regeringen på onsdagen beslutat att dra tillbaka alla “politiskt motiverade fall” som lämnats in av den föregående Kongressen regeringen, av vilka fem är relaterade till Himachal Pradesh Cricket Association (HPCA), som tidigare leds av tre-tiden BJP MP Anurag Thakur. Beslutet fattades vid ett regeringssammanträde som leds av Chief Minister Jai Ram Thakur, regeringens talesperson berättade Indian Express.

Den HPCA fall hade utlöst stor kontrovers under Kongressen regimen och hade lett till en konfrontation mellan två före detta Chef Ministrar — Virbhadra Singh och Prem Kumar Dhumal, förutom Dhumal son och Hamirpur MP, Anurag Thakur.

Efter att ha återvänt till makten, Kongressen regeringen hade beställt staten Vaksamhet och Anti-Korruption Presidiet att hålla en undersökning HPCA frågor och upplåtelse av arrenden till cricket kroppen på Dharamshala för en cricket stadium och andra egenskaper. Den första FIR registrerades mot HPCA i augusti 2013 påstådda fusk, bedrägeri och förskingring av medel.

Arton personer, inklusive HPCA chief Anurag Thakur, Prem Kumar Dhumal, funktionärer av HPCA, och åtta servering och pensionerad byråkrater som var namngivna i FIR. Det var två Granar som inkom senare mot HPCA samma år.

Avgiften var att HPCA hade påstått olagligt ombyggda en registrerad samhället till ett företag. Regeringen leds av Prem Kumar Dhumal hade tilldelats mark för byggande av cricket stadium, Paviljongen — en lyx resort, och fick också några regeringen bostadsområden som hör till sport-avdelningen rivits för att ge mer mark till HPCA i Dharamshala.

I oktober 2013, staten Skåpet tog också ett beslut om att upphäva hyresavtalet för cricket stadium, och beställde den övertagande av fastigheten — ett drag som senare undan av högsta Domstolen på grundval av en ansökan som lämnats in av HPCA hävdade politisk vendetta.

Välkomnade beslutet, HPCA talesman Sanjay Sharma sade: “Det var fem Granar som lämnats in mot cricket kroppen och alla var i princip riktad till boken Anurag Thakur, Prem Kumar Dhumal, office-bärare av den HPCA och vissa statliga tjänstemän. Dessa var tydliga handlingar av politisk vendetta.”

Ledare för Kongressen Lagstiftaren Fest Mukesh Agnihotri sade: “Vi kommer att diskutera frågan med fest MLAs och tidigare CM Virbhadra Singh. Vi kommer att reagera på lämpligt sätt i Huset.”

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd