Govt flytter til brannmur Aadhaar med 16-sifret virtuelle ID, token, begrenset KYC

0
46

Den overordnede organ Aadhaar prosjektet har også brakt i Begrenset KYC (Know Your Customer) og VÆSKEN Merker, i et forsøk på å berolige personvern og sikkerhet bekymringer om Aadhaar tall som blir brukt og lagret av mange offentlige og private virksomheter. (Bildet er representativt for formålet)

Top News

  • FIR mot Tribune-reporteren over Aadhaar data brudd historie

  • Padmavati blir ‘Padmavat’, satt til sammenstøt med Akshay Kumar er PadMan på januar 25

  • Foto: Anushka Sharma tilbake på sett av Shah Rukh Khan er Null etter drømmende bryllup

Vi presenterer EN av de mest betydelige endringer siden starten, Unik Identifikasjon Authority of India (UIDAI) har lagt et lag av beskyttelse på bruk av Aadhaar som bevis på identitet. Den UIDAI sa onsdag at det har innført Virtuelle Id (VID), som Aadhaar holdere vil være i stand til å generere for en midlertidig periode, og kan brukes i stedet for Aadhaar tall for å bekrefte sin identitet. Denne midlertidige nummeret, som en OTP, vil være gyldig for en bestemt tidsperiode bestemt av UIDAI, med mindre opphevet og erstattet av Aadhaar holderen.

Den overordnede organ Aadhaar prosjektet har også brakt i Begrenset KYC (Know Your Customer) og VÆSKEN Merker, i et forsøk på å berolige personvern og sikkerhet bekymringer om Aadhaar tall som blir brukt og lagret av mange offentlige og private virksomheter. Den nye tiltak, som vil bli innført fra 1. Mars, vil gi opptil to lag av brannmurer mellom Aadhaar-holderen og godkjenning virksomheter fra å få tilgang til en Aadhaar antall. Alle godkjenning organer må fullt ut overføres til det nye systemet ved 1. juni.

Den siste flyttingen kommer på en tid da UIDAI er mot kritikk for å ha registrert en FIR mot en reporter på Tribune for en rapport som hevder at ukjente agenter hadde gitt tilgang til Aadhaar er demografisk database for Rs 500. Den UIDAI hadde nektet at “Aadhaar biometrisk database” hadde blitt brutt. I sin siste runde, UIDAI sa at VID vil være et 16-sifret nummer som kan brukes i stedet for Aadhaar nummer “for å unngå behovet for deling av Aadhaar antall på tidspunktet for godkjenning”. Dette, UIDAI sa, vil redusere samling av Aadhaar tall av ulike etater.

Det VID vil være en midlertidig antall “kartlagt med Aadhaar nummer”. Den UIDAI sa at det vil ikke være mulig å utlede Aadhaar nummer ved hjelp av en VID. For en gitt Aadhaar nummer, vil det bare være én aktiv VID til enhver tid; Aadhaar-holderen vil være i stand til å tilbakekalle eller generere en ny en etter en maksimal gyldighet periode. Siden VID vil være midlertidig, UIDAI sa, det kan ikke være de-duplisert, og vil heller godkjenning etater være i stand til å generere en på vegne av Aadhaar-nummer holderen.

Alternativene til å generere, gjenopprette eller erstatte VIDs av innehaveren av en Aadhaar antallet vil være tilgjengelig gjennom UIDAI portal, påmelding sentre, Aadhaar mobile app, etc. I tillegg for å “regulere” antall virksomheter hvor Aadhaar er nødvendig og lagres som et bevis på identitet for å benytte tjenester, UIDAI har innført begrepet Begrenset KYC. Det vil dele Godkjenning Brukeren Etater (AUAs) inn i to kategorier: Global AUAs og Lokale AUAs. Bare etater som har tjenester som krever dem til å lagre Aadhaar antall som per loven vil bli kvalifisert som Global AUAs og lov til å gjøre det. Lokale AUAs vil bare være tillatt Begrenset KYC, og vil ikke være tillatt å lagre Aadhaar tall.

Den UIDAI vil problemet “agency bestemt UID Tokens” til Lokale AUAs, som vil hjelpe dem med å identifisere kunder. UIDAI sa at det vil “forbeholder oss retten til å avgjøre, i tillegg til VÆSKEN Token, hva demografiske felt må deles med den Lokale AUAs avhengig av sine behov”. En UID Token vil være spesifikke for godkjenning handlefrihet og Aadhaar antall. For å verifisere identiteten til en mottaker, VÆSKEN vil gi en unik kode for en bestemt Aadhaar nummer, som vil forbli det samme for at tall for en bestemt godkjennende enhet. For alle andre godkjenning kroppen, UID-Token for samme Aadhaar antallet vil være forskjellige.

VÆSKEN Token, Aadhaar-utsteder sagt i rundskriv, “gjør et byrå for å sikre entydighet av sin partner, kunder, etc. uten å måtte lagre den Aadhaar nummer i sine databaser samtidig ikke blir i stand til å fusjonere databaser på tvers av etater og dermed styrke personvernet vesentlig”. Global AUAs kan lagre Aadhaar tall, og vil også bli gitt UID Poletter for hvert Aadhaar nummer i respons til alle e-KYC forespørsel, som de kan bruke som per deres behov for å godkjenne.

Alle godkjenning etater har blitt spurt av UIDAI til å oppdatere sine systemer for å tillate for VID, VÆSKE, symboler og Begrenset eller Full KYC-tjenester, avhengig av deres kategorisering.

Hvordan govt planer for å sikre aadhaar

Virtuelle ID (VID): EN 16-sifret midlertidige nummeret, som ligner en OTP, kan brukes i stedet for Aadhaar antall. Dette kan være generert, hentet, opphevet eller erstattet gjennom UIDAI portal -, mobil-app, innmelding sentre, etc.

UID Token: For en godkjenning forespørsel organer, UIDAI vil sende en UID Token. Token for en bestemt Aadhaar antall vil forbli den samme for en bestemt byrå, men vil være forskjellige for forskjellige enheter.

Begrenset KYC: UIDAI vil avgjøre om en organisasjon har behov for å lagre Aadhaar tall. De lov til å gjøre dette, vil bli kalt Global AUAs (godkjenning etater). Andre, som er kjent som Lokale AUAs, vil bruk UID Tokens.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App