Dinakaran-EG omkoping geval: Delhi HC wijst tussenpersoon de borgtocht pleidooi

0
55

De Delhi High Court (Express Bestand Foto/Ravi Kanojia)

Gerelateerd Nieuws

  • Eindeloze geruzie tussen de overheid en de gezaghebber invloed op de ontwikkeling in Puducherry: AIADMK

  • Bewijzen dat het van jou is ‘Amma’ s regime’, TTV Dhinakaran uitdagingen Tamil Nadu govt

  • RK Nagar bypoll: Madras High Court verwerpt het betoog op te schorten resultaten

De Delhi High Court op donderdag verwierp de borgtocht de borgtocht middel van een tussenpersoon, gearresteerd in de Verkiezing Commissie omkoping geval naar verluidt waarbij AIADMK leider TTV Dinakaran en anderen. Justitie Mukta Gupta ontslagen de borgtocht toepassing van de tussenpersoon, Sukesh Chandrashekar, die gearresteerd werd op 16 April vorig jaar en werd geweigerd borgtocht eenmaal door de hoge hof ” en drie door de rechtbank.

De Delhi-de Politie had zich tegen zijn vrijlating op borgtocht pleidooi zeggen zijn gedrag, zelfs tijdens het in bewaring had aangetoond weinig respect voor de wet, en daarom moet hij niet worden verleend van de verlichting. Extra Openbaar Ministerie Hirein Sharma had vertelde de rechtbank dat drie gevallen werden geregistreerd tegen Chandrashekar terwijl hij in voorarrest en er waren in totaal 24 Sparren ingediend tegen hem.

Verwijzend naar de nieuwe Sparren ingediend tegen hem terwijl hij in bewaring, de officier van justitie had gezegd, terwijl Chandrashekar moest worden gehouden met de trein, ging hij door de lucht samen met negen politieagenten, van wie werd ontslagen uit de dienst. De advocaat had ook beweerd dat de verdachte had een oproep aan de rechtbank rechter de behandeling van de zaak, die zich voordoen als een persoon van een rechter aan het Hooggerechtshof het kantoor en vroeg haar om hem vrij te laten op borgtocht.

Het gesprek is terug te voeren op een constable ‘ s telefoon tijdens Chandrashekar werd in de voogdij, de officier van justitie beweerde. Senior advocaat-Sudhir Nandrajog en advocaat Anand Pandey, die voor Chandrashekar, had betoogd dat de vermeende belangrijkste begunstigde, Dinakaran, was al op borgtocht en dezelfde reliëf werd toegekend aan de agenten.

Ze zei dat de andere verdachte in de zaak, waaronder Dinakaran ‘ s close aide Mallikarjuna, evenals het vermoedelijke hawala-exploitanten Nathu Singh en Lalit Kumar werden op borgtocht. De hoge hof had op 15 juni vorig jaar afgewezen zijn borgtocht pleidooi op de grond dat de door de politie in beslag genomen van een valse Rajya Sabha lid-ID kaart uit zijn bezit.

Een last blad werd ingediend door de politie voor de rechtbank in de zaak op 14 juli vorig jaar, met de bewering dat Dinakaran en Chandrashekar had samengespannen om steekpenningen Verkiezing Commissie (EC) ambtenaren om de ‘twee bladeren’, een symbool voor hun partij. De politie is ook opgenomen in de betaling blad aantijgingen van vervalsing te zijn voor het doel van bedrog, het gebruik van vervalste document als echt, het bezit van een vervalst document, met de bedoeling om het te gebruiken als echt en criminele samenzwering.

Chandrashekar heeft ook verplaatst een aparte pleidooi in de high court beweerde hij werd gemarteld ondanks een bestelling niet onderhevig hem naar geweld binnen de Tihar Gevangenis waar hij in bewaring. De vordering werd afgewezen door de gevangenis autoriteiten, die zei dat het een “nabeschouwing van de sluwe geest van de verdachte”.

Chandrashekar werd gearresteerd voor vermeende nemen van geld van Dinakaran het omkopen van EG-ambtenaren om de AIADMK ‘twee bladeren’, een symbool voor de Sasikala factie in een door-de verkiezing van de R K Nagar Montage stoel in Tamil Nadu. Dinakaran, ook lakens door de politie werd gearresteerd hier op 25 April na vier dagen van vragen stellen voor de vermeende poging tot omkoping EG-ambtenaren voor het symbool. De bypoll was noodzakelijk door de dood van Tamil Nadu CM J Jayalalithaa, die vertegenwoordigd is op de vergadering segment.

De EG was bevroren de AIADMK symbool na de twee facties–één geleid door Dinakaran tante Sasikala en de andere door de voormalige eerste minister van O Panneerselvam–inzet van een claim. Mallikarjuna werd gearresteerd voor naar verluidt het faciliteren van een Rs 50 crore deal tussen Dinakaran en Chandrashekar.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App