Delhi HC avviser 19 pleas inkludert Virbhadra Singh ‘ s kone mot PMLA punkt

0
43

Fomrmer CM i Himachal Pradesh Virbhadra Singh (Express Bilde/Fil)

Relaterte Nyheter

  • Delhi High Court avviser Virbhadra kone, andre appell mot PMLA punkt

  • Som rase for CLP-leder etter hots opp, Virbhadra forsøker å holde flokk sammen

  • Virbhadra Singh sender hilsener til Jairam Thakur, spør CM for å sikre rettferdighet for alle seksjoner

Delhi High Court torsdag opprettholdt gyldigheten av et hvitvasking av penger lov bestemmelsen mens avvise 19 bønner, inkludert den tidligere Himachal Pradesh Chief Minister Virbhadra Singh ‘ s kone Pratibha Singh, utfordrende dens konstitusjonelle gyldighet. Paragrafen gir ED til midlertidig å legge ved eiendommene kjøpt fra utbyttet av kriminalitet.

I tillegg Virbhadra kone, andre som hadde utfordret PMLA bestemmelsen omfatter deres datter Aprajita Singh, sand mining baron og tidligere Tirumala Tirupathi Devasthanams (TTD) styremedlem J Sekar Reddy og hans forretningsforbindelser S i > – hvordan det og K Rethinam.

Mens opprettholde Lov om Hvitvasking av Penger (PMLA) bestemmelsen, kan retten imidlertid sa byrået vil ha til å kommunisere “grunner til å tro” på hvert trinn til den personen som et vedlegg merke til var å være utstedt i henhold til det. En benk av Dommerne S Muralidhar og jeg S Mehta sa også at hvis det var noen brudd på lovkrav, bestilling av provisoriske anordningen av eiendeler ville bli gjengitt “ulovlig”.

Dommen kom inn 19 søknader i to separate hvitvasking av penger tilfeller angivelig involverer Virbhadra Singh ‘ s kone, datter og Reddy henholdsvis. Den tiltalte hadde utfordret den konstitusjonelle gyldigheten av § 5(1) andre forbehold, som omhandler effekt av en offiser som ikke er under rangeringen av assisterende direktør i ED til midlertidig å legge ved en persons eiendom mistenkt for å være hentet fra utbyttet av kriminalitet, hvis han har “grunn til å tro” at det ikke gjør så kunne frustrere PMLA saksbehandlingen.

Efta-domstolen, i et 48-siders dommen, sa: “det andre forbeholdet § 5(1) PMLA er ikke bryter med Artikkel 14 i Grunnloven og utfordringen i denne sammenheng i disse bønner er herved negatived.” Det sa også at noticee er adgang til materiale på posten som utgjør grunnlaget for “grunner til å tro”, med forbehold for skjuling av innhold, for grunner til å være tatt opp skriftlig.

Domstolen sa vedlikehold av søknader vil bli avgjort av en enkelt dommer i høyesterett. De ulike anklaget i to separate tilfeller har utfordret den ED FIR mot dem og foreløpig vedlegg ordre om deres eiendeler.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App