Bar Rådet uppmanar lagstiftarna, om de bör vara förhindrad att juridisk praxis

0
70

Advokatsamfundet har satt upp en tre-medlem sub-kommitté för att undersöka frågan. (Arkiv bild)

Översta News

  • FIR mot Tribune reporter över Aadhaar dataintrång historia

  • Padmavati blir ‘Padmavat’, som att kollidera med Akshay Kumar s PadMan den 25 januari

  • Foton: Anushka Sharma tillbaka på uppsättningar av Shah Rukh Khan är Noll efter drömmande bröllop

Bar Council of India har sökt svar av Riksdagsledamöter, ledamöter av Lagstiftande Församlingar och Lagstiftande Råden som är praktiserande advokater på en vädjan om att de hindras från att utöva så länge de är förtroendevalda. Advokatsamfundet har gett lagstiftare i veckan för att ge sina kommentarer.

Meddelandet kommer på en grund av Delhi BJP-ledaren och Högsta Domstolen förespråkar Ashwini Upadhyay. Han hävdade att eftersom MPs, MLAs och MLCs dra löner från regeringen, att de inte kan tillåtas att träna enligt reglerna för Bar Council of India och de som Förespråkar Lagen.

Agerar på Upadhyay bön, Bar Rådet inrätta en tre-medlem sub-kommitté för att undersöka frågan. Kommittén bestod av BCI ordförandena B C Thakur, R G Shah, D P Dhal och S Prabhakaran (speciellt inbjudna).

“Kommittén, efter att ha övervägt representation av sökanden, har beslutat att utfärda kallelse till MPs/MLAs och har bjudit in sina kommentarer med avseende på representation. Rådet har tänkt att det är rättvist och rätt att söka kommentarer från de Riksdagsledamöter, MLAs eller MLCs som är i juridisk praxis, innan de fattar något slutgiltigt beslut i denna fråga. Det är en mycket viktig fråga som kan ha långtgående följder”, en Bar Rådet i ett uttalande. Ett beslut kommer att fattas vid Rådets möte den 21 januari, det läggs.

Upadhyay förlitat sig på 1996 års beslut av Högsta Domstolen i Haniraj L. Chulani vs Bar Rådet i Maharashtra Och Goa fall där det slogs fast att en person som är behörig att bli antagen som advokat men är i antingen på heltid eller på deltid, tjänst eller anställning eller bedriver någon näringsverksamhet, affärsverksamhet eller yrke får inte bli antagen som advokat.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App