Arvind Kejriwal te pakken rally in Maharashtra morgen

0
44

Na de toestemming werd verleend, Kejriwal had getweet in Marathi, zegt hij op bezoek was Buldhana op 12 januari.

Gerelateerd Nieuws

  • In Maharashtra, Arvind Kejriwal treinen geweren op BJP

  • AAP de race zelf in Maharashtra, Kejriwal beschuldigt BJP van de vaststelling van ‘verdeel en heers’

  • Arvind Kejriwal in Maharashtra: Wijt BJP-RSS-voor-kaste van de spanningen in de staat

Delhi Chief Minister en Aam Aadmi Partij convenor Arvind Kejriwal een rally in de geboorteplaats van Jijabai, de moeder van de Maratha warrior king Chhatrapati Shivaji, in Maharashtra op vrijdag. Kejriwal zal de rally op Sindkhed Raja in Buldhana wijk, en betaalt hulde aan haar geboorte, jubileum, feest bronnen gezegd.

Elk jaar, lakhs van mensen, vooral van de politiek dominante Maratha gemeenschap, verzamelen op de plek te betalen hun opzichten Rajmata (King ‘ s moeder) Jijabai. De politie had geweigerd toestemming voor de rally citeren van wet en orde, maar de rally, gepland, morgen zal worden gehouden zoals gepland na-AAP-leiders hebben dit probleem met de Chief Minister Devendra Fadnavis en hogere politie-ambtenaren, de bronnen gezegd.

Na de toestemming werd verleend, Kejriwal had getweet in Marathi, zeggende: “naar aanleiding van de Rajmata Jijau Jayanti op januari 12, kom ik tot Sindkhed Raja om een dialoog met de bevolking van Maharashtra.” Marathas, die bestaan uit ongeveer 32 procent van de bevolking, hadden genomen om de straten van vorig jaar, veeleisende reserveringen in onderwijs en werk sectoren.

De keuze van de locatie wordt ook gewezen op de agenda van de partij zijn, met name de achtergrond van de recente onrust in Maharashtra, waar Marathas werden opgezet tegen Dalits na de Bhima-Koregaon geweld. Kejriwal wordt verwacht dat het introduceren van Brigadier (retd.) Sudhir Sawant, een voormalige Congres MP van Konkan regio, in de AAP, in de rally van morgen, AAP woordvoerder Preeti Sharma Menon zei.

Sawant is een Maratha. Echter, de AAP woordvoerder zei dat haar partij niet gelooft in de vrijage van de Maratha gemeenschap of elke andere gemeenschap. “Wij geloven niet in de politiek kaste,” voegde ze eraan toe. “We hebben gekozen voor deze locatie omdat we geloven in de waarden van Jijabai die ze ingeschonken in Shivaji Maharaj,” zei ze.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App