AMERIKANSKA Senaten panel för att diskutera bitcoin med tillsynsmyndigheterna: rapport

0
39

Den nya klassen har skapat en klyfta mellan Wall Street och centralbanker både över om det är en legitim och hållbar finansiella instrument. (Arkiv bild)

Relaterade Nyheter

  • Power-hog Bitcoin mining kunde svara på vetenskapliga, matematiska pussel

  • Det visar med blicken att cryptocurrency, konstaterar 6 lakh aktiva handlare, de flesta under 35 år

  • Förståelse Bitcoin: Tänk dig världen på Blockchain — papperslös, odödlige, ointaglig

Den AMERIKANSKA Senaten finansiella tjänster panelen kommer att hålla en utfrågning nästa månad med landets främsta marknaderna för tillsynsmyndigheterna att diskutera bitcoin mitt stigande oro över riskerna med cryptocurrencies innebär att det finansiella systemet, en person med direkt kännedom om saken till Reuters.

Senatens bankkommitté kommer att ta vittnesbörd från Commodity Futures Trading Kommissionen Ordförande Christopher Giancarlo och Securities and Exchange Commission Ordförande Jay Clayton i början av februari, säger källan.

Farhågor om en bubbla i bitcoin-marknaden har ökat sedan valutan stigit till rekordnivåer på mer än $19,000 i December – bara för att sedan sjunka mer än 28 procent. På onsdag, bitcoin var handel på $14,676, enligt priserna som sammanställts av den Luxemburg-baserade Bitstamp utbyte.

Den nya klassen har skapat en klyfta mellan Wall Street och centralbanker både över om det är en legitim och hållbar finansiella instrument.

SEC och CFTC har varit att öka deras jurisdiktion över cryptocurrency marknaden, som inte har några tvingande AMERIKANSKA federala tillsynsmyndigheten. Både väktare har varnat för de mycket stora risker som orsakas av flyktiga valuta och de har sagt att de kanske inte kan för att skydda investerarna från cryptocurrency bedragare.

CFTC förra månaden tillåtna CME Group Inc och CBOE Global Markets Inc. för att lista bitcoin terminskontrakt, men denna månad sade att det skulle se över sin process för notering digital valuta terminer efter kritik från aktörer på marknaden.

Fem fondförvaltare denna vecka skrinlagda planer på att lansera börshandlade fonder baserat på bitcoin terminer, med hänvisning till oro från SEK beträffande likviditeten i den underliggande futures marknaden.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App