Adityanath order sond i rapporter som DM, SDM ‘kallas’ foder bluff domare

0
47

UPP chief minister Yogi Adityanath. (Snabb Foto: Pradip Das/Filer)

Relaterade Nyheter

  • ‘Inga poliser att vara inlagd, kommer att vara kvar på egen hand”

  • Uttar Pradesh: Kongressen har möten med stärkelsepotatis

  • Uttar Pradesh i sista 10 månader: 921 möten, 33 dödsfall och en nhrc: s meddelande till Yogi Adityanath prop

Chief Minister Yogi Adityanath på onsdag beställt en utredning av medias rapporter om påstådda samtal av distriktets domare (DM) och en sub-divisional domare (SDM) av Jalaun distriktet för att Rättvisa Shivpal Singh, som leder över en speciell CBI domstolen i Ranchi, “för” RJD chief Lalu Prasad Yadav i samband med foder bluff fall.

Utredningen har överlämnats till eu-Kommissionär, Jhansi division, Amit Gupta, för att undersöka påstådda anspråk som görs av de två tjänstemän som berörs, som har hävdat att de inte hade diskuterat ingenting men frågor som är relaterade till ett land tvisten i Jalaun, domare ursprungliga plats.

“Det fanns rapporter i media om påstådda samtal med DM och SDM av Jalaun att en domare av en speciell CBI domstol. Chief minister har bett divisions-kommissionär Jhansi för att undersöka anklagelser och lägga fram en rapport,” sade Mrityunjay Kumar, media advisor till Adityanath.

En högre regeringstjänsteman sade att DM Mannan Akhtar och SDM Bhairpal Singh har tillbakavisat anklagelserna. “Sedan undersökningen har beställts, de fakta som kommer att vara klar när den är klar,” den officiella läggas. Akhtar, 2011 batch IAS officer som blev DM av Jalaun i September förra året i en administrativ ombildning, sa Den Indiska Snabb, “jag har aldrig gjort någon uppmaning att domaren antingen från min personliga eller min officiella siffran. Jag har varit här i fyra månader och han hade kommit för att möta oss i November i samband med hans mark tvist i distriktet. Något annat var inte diskuteras.” Han sade vidare att han skulle lämna ett förtal mot berörda media hus för att publicera dessa rapporter.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App