Aan Indu Malhotra, de eerste vrouwelijke advocaat aanbevolen direct voor SC ambt van richter

0
61

Indu Malhotra (bron Afbeelding: ANI)

Gerelateerd Nieuws

  • Hooggerechtshof crisis: Bar Raad biedt bemiddeling, dringt er bij politieke partijen om zich te onthouden van ‘was politisering’ probleem

  • Een echt onafhankelijke rechterlijke macht kan niet worden ondermijnd binnen of buiten

  • SC rechters’ opstand LIVE UPDATES: Bar Raad roept op tot onmiddellijke resolutie van SC crisis, biedt aan om te bemiddelen

In een eerste van zijn soort incident in de geschiedenis van de Indische rechterlijke macht, de Supreme Court collegium op donderdag aanbevolen senior advocaat-Indu Malhotra als eerste vrouwelijke advocaat te worden rechtstreeks benoemd als rechter van de apex-hof.

Ze zal één van de zeven vrouwen van oordeel is dat de top het hof heeft tot nu toe gehad sinds de onafhankelijkheid. Op dit moment Justitie R Banumathi is de eenzame vrouw van rechter in de top gerecht.

In 1989, Justitie M Fathima Beevi werd de eerste vrouw te worden aangesteld als rechter van de apex-hof. Daarna, Justitie Sujata V Papierschepperij, Justitie Ruma Pal, Justitie Gyan Sudha Misra en Justitie Ranjana Prakash Desai aan de top het hof als rechter.

Indu is een senior counsel oefenen in de hoge raad voor de afgelopen 30 jaar. Ze was de tweede vrouw te worden aangewezen senior advocaat door de apex rechter in 2007.

Geboren in 1956 in Bengaluru (dan Bangalore), Indu toegetreden tot de advocatuur in 1983 en werd ingeschreven met de Raad van de orde van Delhi. In 1988 werd ze gekwalificeerd als een Advocaat-op-Record in het Supreme Court, en verzekerde zich van de eerste plaats in het onderzoek, waarvoor ze bekroond werd met de Mukesh Goswami Memorial Prize op de Wet Dag.

Ze heeft ook gediend als lid van de Centrum-benoemd Comité op Hoog Niveau (HLC) in het Ministerie van justitie en Justitie om te beoordelen voor het ‘Institutionalisering van Arbitrage Mechanisme in India’.

Ze is auteur van de derde editie van het commentaar ‘De Wet en de Praktijk van Arbitrage en Bemiddeling, 2014’, die onlangs werd uitgebracht in April 2014.

Samen met Indu, het college heeft tevens aanbevolen Uttarakhand High Court Chief Justice K M jozefs naam te worden verhoogd als de apex rechter. Joseph was een onderdeel van de bank die in 2016 had vernietigd met het opleggen van de President van de Regel in de staat.

(Met agentschap ingangen)

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd