Strijdende Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski namen ‘verzoening kabinet’

0
39

De peruaanse President Pedro Pablo Kuczynski, links, lacht met de nieuwe Minister van Buitenlandse zaken Cayetana Aljovin, center, tijdens de beëdiging ceremonie voor Kuczynski het nieuwe kabinet, de regering palace in Lima, Peru, dinsdag, 9 januari 2018. (AP)

Top Nieuws

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • Padmavati wordt ‘Padmavat’, te botsen met Akshay Kumar ‘ s PadMan op 25 januari

  • Foto ‘s: Anushka Sharma terug op de sets van Shah Rukh Khan’ s Nul na dromerige bruiloft

President Pedro Pablo Kuczynski zwoer in het nieuwe Kabinet dinsdag, zeggen dat hij zal proberen om verzoening in Peru volgende zijn goede borstel met impeachment en controversiële gratie van een voormalige president veroordeeld wegens schendingen van de mensenrechten. De geplaagde voorzitter vervangen en bijna de helft van zijn 19-lid Kast met nieuwe leiders uit de publieke en private sector, maar niemand werd de naam van de oppositie partij die onder leiding van de impeachment campagne in December.

“Misschien verzoening is een moeilijk doel te bereiken, maar ik beloof dat ik niet zal ophouden voor één seconde in mijn pogingen om het te verkrijgen,” Kuczynski zei in een toespraak na de beëdiging-in de ceremonie. De nieuwe afspraken komen tijdens één van deze Andes-amerika ‘ s meest politiek roerige momenten in bijna twee decennia.

Kuczynski ontsnapte ternauwernood aan de impeachment na oppositie wetgevers onthuld dat zijn eigen consulting bedrijf had ontvangen betalingen van de Braziliaanse bouw bedrijf in het centrum van latijns-Amerika ‘ s grootste corruptieschandaal terwijl hij als een hoge ranking minister. Dagen later gaf hij een medische kwalijk dat bevrijd oud-President Alberto Fujimori minder dan halverwege zijn 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld, vonken landelijke protesten.

Kuczynski kondigde eind December dat hij de naam van een nieuwe “Kabinet van verzoening,” hoewel een analist zei dinsdag dat de nieuwe afspraken waren meer als een “noodsituatie van de Kast.” “Er is veel onzekerheid,” politieke wetenschapper Fernando Rospigliosi zei. “Wat iedereen hoopt dat het nieuwe Kabinet heeft een doelstelling te bereiken. En in dit geval is dat niet bestaat.”

De zeer impopulaire president van de overheid wordt beschouwd als zeer kwetsbaar, belast zijn met een lage goedkeuring rating, een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar zijn connecties met de Braziliaanse bouw reus Odebrecht en een geloofwaardigheid crisis na zijn vergeven van Fujimori op Kerstavond. Wetgevers in het congres hebben gezworen te vernieuwen hun inspanningen om impeach hem.

Kuczynski kondigde aan dat hij vergeving van de 79-jarige Fujimori op humanitaire gronden, drie dagen na de impeachment van stemmen in die 10 leden van Fujimori ‘ s party onverwacht onthielden zich van de stemming. De Polls zeggen dat een meerderheid van de Peruanen geloven een behind-the-scene deal was geslagen tussen Kuczynski en Fujimori de wetgever zoon, hoewel de voorzitter van de bondgenoten hebben geweigerd er was een deal.

Verschillende prominente leden van Kuczynski Kabinet trad af na de impeachment stemmen en de gratie, het maken van een aantal van de nieuwe afspraken gedwongen vervangingen. Fujimori ‘ s gratie heropend oude wonden van een bloedige periode in de geschiedenis van Peru. De voormalige sterke man was veroordeeld voor zijn rol in de moord op van 25 mensen, waaronder een 8-jarige jongen, tijdens zijn tien jaar lange regel. Hij was ook later gevonden schuldig van het hebben van kennis had van het bestaan van doodseskaders gefinancierd met publiek geld dat burgers gedood beschuldigd van het Lichtend Pad leden.

Sommige Peruanen credit Fujimori met het stabiliseren van de economie en het verslaan van het land van de Maoïstische guerrilla ‘ s, maar anderen veroordelen hem voor het toestaan van wijdverbreide schendingen van de mensenrechten. Mensenrechtenorganisaties hebben bestempeld zijn vergeven.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App