SC problemen kennisgeving Centrum, met de vraag of gebeden in Kendriya Vidyalaya scholen uitdragen van het Hindoeïsme

0
65

De Supreme Court. (Express Photo/Tashi Tobgyal)

Gerelateerd Nieuws

  • Vier-voudige stijging in Kendriya Vidyalaya studenten kiezen voor de duitse ondanks downgraden

  • Centrale Inkoop: Uitgevers’ forum beweert vriendjespolitiek in de aankoop van de Kendriya Vidyalaya boeken

  • Uttar Pradesh: Kendriya Vidyalaya leraar, ministerie officiële aangehouden voor het aanvaarden van steekpenningen

De Supreme Court op woensdag uitgegeven kennisgeving aan het Centrum vragen om een reactie op een public interest litigation (PIL) die beweerde dat de school gebeden in Kendriya Vidyalayas uitdragen van het Hindoeïsme. De PIL de vraag gesteld wordt of openbare instellingen, die zou kunnen leiden tot een bepaalde religie en zei de gebeden dient te worden gestaakt aangezien de scholen beheerd door de regering.

Met inachtneming van het probleem is belangrijk, een college van Rechters R F Nariman en Navin Sinha uitgegeven mededelingen aan het Centrum en de Kendriya Vidyalaya management op zoek naar een antwoord.

Op het verzoek, ingediend door Madhya Pradesh resident Veenayak Shah, die beweerde dat studenten ongeacht hun geloof en geloof werd gevraagd om verplicht een gebed reciteren, gebaseerd op de religie van de hindoes, in de ochtend of montage. Hij pleitte er ook voor dat de praktijk gemaakt van belemmeringen in de ontwikkeling van wetenschappelijke temperament onder studenten.

“De leerlingen leren daardoor om het ontwikkelen van een neiging naar het zoeken van een toevlucht van de almachtige in plaats van het ontwikkelen van een praktische uitwerking in de richting van de obstakels en hindernissen geconfronteerd wordt in het dagelijks leven, en de geest van onderzoek, en de hervorming verloren lijkt te zijn ergens,” het pleidooi zei toevoegen dat sinds het gebed wordt afgedwongen, de ouders en de kinderen van de minderheden, de atheïsten en anderen vinden het opleggen grondwettelijk niet toegestaan.

De verzoeker tevens van mening dat het gemeenschappelijk gebed is een “religieuze instructie” is in de zin van Artikel 28 van de Grondwet en zou dus verboden moeten worden. Artikel 28(1) van de Grondwet zegt dat er geen religieus onderwijs wordt verstrekt in een onderwijsinstelling volledig onderhouden van staatsfondsen. “Een analyse van het gebed toont aan dat het is gebaseerd op de Hindoe-religie en het is zeer verschillend, zowel in stof en vorm van de gebeden van de andere religieuze of niet-religieuze oriëntaties hierboven vermeld. Het probleem dat zich voordoet is daarom de vraag of de staat kan stellen de hierboven genoemde “common prayer” op studenten en docenten in het hele land,” de smeekbede gezegd als per PTI. Shah aangevraagd voor een richting om te stoppen met het ochtend gebed in Kendriya Vidyalaya school.

Operationele al bijna 50 jaar de Kendriya Vidyalayas een systeem van centrale overheid scholen in India, die werden opgesteld onder de auspiciën van het Ministerie Van Human Resource Development. Er zijn ongeveer 1,125 scholen in India met een uniform curriculum en in de syllabus, waardoor het een van ‘ s werelds grootste keten van scholen.

In November vorig jaar, De Indian Express gemeld dat Kendriya Vidyalayas school opdrachtgevers waren onder hen gevraagd om “samen te werken” met een Hardwar organisatie die tests uitgevoerd op de kennis van de Indiase cultuur en de waarden voor studenten. Lees er hier meer over.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd