Punjab och Haryana High Court frågor meddelande till CBI på Ryan Pinto är grunden för resor

0
77

Punjab och Haryana High Court, medan bevilja tillfällig skydd från gripandet till Ryan, hade sagt att han inte skall lämna landet utan domstolens tillstånd. (Fil)

Relaterade Nyheter

  • Mewat våldtäkt fall: HC syftar på sond statusrapport

  • Pågående ärenden i Punjab och Haryana högsta Domstolen med 27% 2017, lägre domstolarna också se att stiga

  • Punjab och Haryana HC: Panel för att besluta om abort på grund av mindre våldtäktsoffret

Punjab och Haryana High Court onsdag utfärdade kallelsen till den Centrala Presidiet i Undersökningen (CBI) på Ryan Augustine Pinto bön som söker tillstånd att resa utanför Indien från den 19 januari till februari 09.

VD och koncernchef för Ryan Internationell Grupp av Institutioner, Ryan har tidigare varit bundet av högsta Domstolen från att resa utomlands utan tillstånd som en borgen villkor i Pradhyuman Thakur fall mord.

Thakur, en student på koncernens Bhondsi skolan, mördades på campus-den 8 September och målet är nu att undersökas av CBI. En elev i samma skola har gripits av CBI för mordet.

Ryan, i grunden, har sagt att han har blivit inbjuden av ett privat företag att delta i ett möte med den Kunskap och Människors Utveckling Myndighet, Dubai (KHDA), februari 01. Mötet kommer att hållas för att utvärdera alternativ plats och datum för en konferens om “Effekter av Teknik i Utbildningen”. Han har sagt att han också behov att besöka OSS för ändamålet.

“De sade att konferensen kommer att hålla olika diskussioner kring de effekter som teknik är att ha på undervisning och lärande i skolan och kommer även att undersöka hur skolor skulle behöva för att förbereda sig för framtiden…”, har han sagt i grunden, lägga till det som är nödvändigt för honom att delta i evenemanget.

Ryan tidigare också hade lämnat in en vädjan att besöka Dubai på nyårsafton, men han hade då misslyckats med att få tillstånd för resor som hans fall skjutas upp till januari 11 den 22 December. CBI inte hade opponerat sig mot grunden utan sökte stränga villkor på resor.

Den färska grunden för resor tillstånd kommer att tas upp för att höra den 16 januari.

High Court, medan bevilja tillfällig skydd från gripandet till Ryan, hade sagt att han inte skall lämna landet utan domstolens tillstånd. Högsta Domstolen hade nyligen fastställde högsta Domstolens beslut daterat den 21 November av den förväntansfulla borgen till Ryan och hans föräldrar – Augustine Francis Pinto och Nåd Pinto, som är förvaltare av Ryan Grupp av Institutioner.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App