Mizoram kirken til dole ut kontanter for å ha flere barn: Rs 4k for det fjerde, Rs 5k for femte og så videre…

0
39

Den lave fødsel pris blant de dominerende Mizo-stammen har blitt et spørsmål om bekymring, ikke bare for Mizo organisasjoner, men også for kirkene. (Representativt Bilde)

Relaterte Nyheter

  • Dårlige veier, strømbrudd hemme turisme i Arunachal Pradesh ‘ s village

  • PM Modi hails sportspersons av Mizoram

  • Mizoram feier Hornbill Internasjonale Rock Konkurransen 2017, Avora Poster regel

En lokal kirke i et Kristent dominerende staten i Mizoram har annonsert pengepremier for par som har fire eller flere barn. Den Lunglei Bazar Veng Baptist Church har nylig annonsert Rs 4000 for det fjerde barnet, Rs 5000 for den femte og så videre.

Sekretær for Bazar Veng Baptist Church, som har annonsert pengepremier, bekreftet også at hans kirke har bestemt seg for ikke å fikse noe øvre tak. Kommer av kirkens retningslinjer, jo flere barn blir født, jo mer penger vil bli delt ut.

Den lave fødsel pris blant de dominerende Mizo-stammen har blitt et spørsmål om bekymring, ikke bare for Mizo organisasjoner, men også for kirkene. “Vi oppfordrer flere barn,” Lalramleina Pachuau, senior executive medlem av Mizoram Kirkemøtet i Presbyterian Church of India, sa da kontaktet over telefon. Han avklart om at den Presbyterianske Kirken har bestemt seg for ikke å annonsere eventuelle pengepremier. Pachuau sier at mens befolkningen i Mizos er allerede mindre, fødsel pris er å ytterligere redusere.

Ifølge folke-og Boligtellingen 2011, befolkningstetthet på Mizoram er 52 personer per kvadratkilometer, og den nest laveste i landet, etter Arunachal Pradesh. I henhold til Mizoram er statistisk håndbok, den samlede befolkningsveksten i inneværende tiår har vært 23.48 prosent, mens i tidligere tiår, det var 29.18 prosent.

Kirker av ulike kirkesamfunn i Mizoram, inkludert den Katolske Kirke, aksepterer denne politikken, selv om noen kan ikke si det høyt, sa Pachuau. Han opplyste at frekvensen av dødfødte har vært på vei oppover i visse områder, spesielt Mizoram sør. “Vi vet ikke den nøyaktige årsaken, men helse-avdelingen er å undersøke,” sa han.

Er det noen tak for antall barn i en familie? Pachuau sier, “Nei, vi har ikke løst alle slike nummer. Befolkningen i Mizos er på vei nedover, og vi oppfordrer par til å ha flere barn.”

Den fjerde Nasjonale Familie Helse-Undersøkelse som ble gjennomført fra januar til desember 2015 og 2016 åpenbart at spedbarnsdødeligheten i Mizoram gikk opp fra 34 i 2006 til 40 i 2016, med en økning på nesten 18 prosent.

Kirken spiller en viktig og sentral rolle i alle aspekter av Mizo liv. De fleste (87 prosent) av Mizos er Kristne i ulike kirkesamfunn, hovedsakelig Presbyterian. Den all-mektige Presbyterian Church og Baptist Church of Mizoram har gjentatte ganger appellert til sine medlemmer til å ha flere barn.

Ifølge kilder, birthrate i statens urbane områder, der den dominerende Mizo-stammen legger seg er relativt lav i forhold til rurale områder hvor etniske minoriteter som Chakmas og Brus bor.

Zoramthanga, tidligere chief minister i Mizoram, i sin tid, hadde gitt fødselspenger for fødselen av og opp til fire barn, mot bare to i andre stater. Han har også uttrykt bekymring for den lille størrelsen av statens befolkning, særlig som Mizos.

For alle de nyeste Nord-Øst India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd