J&K: Lagstiftande Rådet former kommitté för att kontrollera tillgänglighet av kol-lager

0
76

En arbetstagare som bär en korg fylld med kol för att läsa den på en lastbil på en kolgård i ett industriområde. REUTERS/Shailesh Andrade

Relaterade Nyheter

  • Ny teknik utvecklas koldioxid-fri energi från fossila bränslen

  • Kina importerad kol stiga i November trots tryck mot föroreningar

  • Kol-baserade växter: “Strandade nätdel skulder kan komma i kontakt med Rs 5L cr vänster om oadresserad’

Delstatens Lagstiftande Rådets ordförande Haji Anayat Ali på tisdagen överens om att bildandet av ett hus kommitté för att undersöka tillgången på kol-lager i kolgruvor på Kalakote efter två lagstiftare på statskassan bänkar låst horn med Industri-och handelsminister Asiea Naqash under frågestunden i Huset.

Problem utbröt när minister samtidigt som de svarar på en fråga genom att Vibodh Gupta sade att det är ingen kol som finns i gruvor som Jammu Kashmir Mineraler Begränsad har redan gått en kilometer inne i dem. Att påpeka att det är 622 anställda och arbetstagare som arbetar från tid till tid och sättas in vid kolgruvorna, hon sa att det inte finns någon plan för att reglera kol gruvarbetare.

Vid denna, som Vibodh Gupta sällskap av en annan medlem Surinder Choudhary sade att kol fanns i överflöd, den minister som reagerade genom att säga att hon står fast vid sitt uttalande att det inte har varit någon kol som finns i gruvor som JKML har redan gått en km i dem. Senare, på begäran av medlemmarna, Rådets ordförande beslutade att bilda ett Hus Kommitté för att undersöka frågan.
slutar

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd