Jet Airways lid van de bemanning gearresteerd voor het witwassen van geld: Alles wat je moet weten

0
39

Met de klok mee vanaf linksboven: Deveshi Kulshreshtha in bewaring, Kulshreshtha voordat ze worden gearresteerd en het geld dat wordt gesmokkeld.

Gerelateerd Nieuws

  • Jet Airways personeel nam de zeven reizen naar Hong Kong voor het witwassen van geld, zegt DRI

  • Jet Airways gastvrouw gearresteerd voor het smokkelen van $480,200 uit India

  • Jet Airways eindigt twee piloten die betrokken zijn in de lucht brawl op Londen-Mumbai vlucht

Een Jet Airways lid van de bemanning Deveshi Kulshreshtha was naar verluidt hand in handschoenen met een hawala operator Amit Malhotra voor het witwassen van duizenden dollars uit het land, de Directie van de Omzet Intelligence zei op maandag. Het duo gearresteerd door de DRI en zijn verzonden of twee dagen gerechtelijke bewaring. Op het moment van haar arrestatie, Kulshreshtha droeg $480,200, die ongeveer bedraagt Rs 3.2 crore.

Dus wie is Deveshi Kulshreshtha?

Getrouwd met een jaar geleden, Kulshreshtha, 25 jaar, woont samen met haar man, die in dienst is bij een online job portal. DRI onderzoek bleek dat de vrouw had onlangs geboekt, een 3 BHK flat in Noida en betaald had 30 procent van het geld bij vooruitbetaling. Haar man had geen idee over haar extra bron van inkomsten, bronnen vertelden De Indian Express. “Het kwam aan het licht dat ze heeft twee aparte bankrekeningen. Malhotra zou altijd haar geld, en dan zou ze borg het in haar tweede account, onlangs is geopend. Ongeveer Rs 2 lakh werd gevonden in haar nieuwe account. Haar man vertelde onderzoekers hij niet op de hoogte was van haar extra inkomsten,” bronnen gezegd.

Een Jet Airways woordvoerder zei dat tijdens de DRI team inspectie, een grote som van vreemde valuta was hersteld van hun werknemer. “De medewerker is in hechtenis genomen. Op basis van het onderzoek en de input van agentschappen van de wetshandhaving, de luchtvaartmaatschappij zal verdere actie ondernemen. Jet Airways heeft een strikte gedragscode en zero tolerance in de richting van een optreden van haar medewerkers die in strijd is met nationale of internationale wetten van de landen waarin het actief is,” zei hij.

Wat weten we over de vermeende hawala operator?

Kulshreshtha voldaan Malhotra op een Nieuw Delhi-Hong Kong Jet Airways vlucht in augustus 2017. De 47-jarige, die werkt met een tour en travel business in Vivek Vihar, wordt verondersteld te hebben gemaakt van de propositie naar Kulshreshtha dan. “Malhotra had een gesprek met haar over twee-drie minuten later ontmoette haar buiten IGI Airport. Hij sloeg een deal met haar en vertelde haar dat hij zou betalen haar Re 1 voor elke dollar die ze mee wit te wassen,” bronnen vertelden De Indian Express toe te voegen dat DRI overvallen zijn east Delhi huis en hersteld Rs 3.3 lakh in Indiase valuta en het $2.500. Ambtenaren zijn indringende als Malhotra in het contact met Delhi ondernemers voor het omzetten van hun zwarte geld in het wit. Lees meer hier.

Malhotra was naar verluidt het geven van Kulshreshtha minder geld dan beloofd. Hij betaalde haar Rs 1 lakh ook al was ze naar verluidt gemaakt te voeren $480,200. Ze realiseerde zich dat ze had gelogen om alleen na de DRI arresteerde haar.

Hoe was het geld werd het land uit gesmokkeld?

Volgens de DRI, één van de methoden verpakking van het geld in aluminium folie om detectie te voorkomen.”Zou ze gebruikt voor het inpakken van het geld in aluminium folie zodat het niet zou worden gevangen in de scanner. Na het bereiken van Hong Kong, iemand zou ontmoeten haar in het hotel en verzamelen van het geld,” een ambtenaar zei tegen De Indian Express.

Terwijl ze gesmokkeld $50.000 op haar eerste reis, het bedrag was toegenomen $480,200 op haar laatste reis. DRI bronnen zeiden Kulshreshtha gemaakt had zeven reizen in ongeveer vijf maanden.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd