Dyrevelferd styrets retningslinjer: Bruk jallikattu bulls på nikotin, kokain tester

0
39

Retningslinjene også kaller for “obligatorisk” en-dagers forsikring for arrangementet.

Relaterte Nyheter

  • President Pranab Mukherjee fjerner vedtekter slik at ‘Kambala’, Yeddyurappa velkommen beslutning

  • Sentrum kan Jallikattu hendelse i TN: politikere bullish men vil SC tillate det?

  • SC forbyr bruk av okser i Jallikattu, vogn-racing

MENS Dyrevelferd Styret i India (AWBI)’s retningslinjer for gjennomføring bull-temme sport jallikattu dette året ring for dyr til å bli utsatt for nikotin og kokain tester før de anses skikket til å delta, arrangørene sier de ikke er sikker på hvordan testene vil bli utført.

I henhold til arrangørene, tidligere test for å avgjøre om en bull hadde blitt laget for å konsumere alkohol for å forbedre ytelsen kan gjøres enkelt gjennom en breathalyser, men den nye tester i henhold til disse retningslinjene har igjen, de fleste av dem på deres intelligens’ – enden.

Den AWBI retningslinjer for “gjennomføring av jallikattu arrangement” krever ytterligere tester, bortsett fra tester for å sikre at oksene har ikke blitt administrert ytelse ekstrautstyr medisiner. “Dyret valgte bør også bli satt til å nikotin test, kokain test før et sertifikat av egnethet av okser til å delta i arrangementet er utstedt av myndighetene,” retningslinjer for staten.

En populær sport i Tamil Nadu, jallikattu er organisert for å sammenfalle med den harvest festival Pongal. Arrangørene sier hver bull deltar i minst 10 til 15 arrangementer i en sesong, som går fra januar til Mai. Siste år, etter at forbudet ble opphevet, minst 100 arrangementer ble avholdt over hele staten.

Styrets retningslinjer også kaller for “obligatorisk” en-dagers forsikring for arrangementet: “i Løpet av hendelsen, en-dagers forsikring, som allerede er i praksis, bør gjøres obligatorisk for bulls, okser, bull eiere [og] deltakere.”

AWBI formann S P Gupta fortalte Indian Express at okser må være forsikret under denne jallikattu sesongen, og at inspeksjon lag fra Styret vil være tilstede på alle arrangementer.

Himakiran, medlem av Trygg Mat Alliansen i Tamil Nadu, som er involvert i storfe forskning, sa det var ingen tidligere praksis for å sikre okser som tok del i sporten. “Tidligere, registreringer fant sted med AWBI, og Rs 500 ble samlet inn som etterspørselen utkast, sammen med fire fotografier av oksen fra hver vinkel. En helseattest utstedt av veterinær, og en identitet som bevis på at behandleren (var nødvendig),” Himakiran sa. Ifølge ham, er vedtaket om en-dagers forsikring ble tatt av arrangører for deltakere som bulk forsikring. “Hver okse deltar i minst 15 hendelser gjennom sesongen, og kostnadene vil være uoverkommelige dersom retningslinjene krever at et en-dagers forsikring hver gang.”

Himakiran sa at selv om retningslinjene call for forsikring for “bull ” eiere”, den person som følger bull til sted ikke nødvendigvis være dyrets eier.

Noen arrangører sa de kjøper en bulk forsikring hver sesong. P Rajasekaran, president i Madurai-basert Jallikattu Peravai Association, sa arrangementer organisert av sin forening er dekket av en bulk forsikring som tilbys av et offentlig sektor general insurance company. “Det er en veldig god ting å få forsikring, men det vil være vanskelig å få en en-dag forsikring for hver okse siden mye tid og innsats vil bli brukt på papirarbeid,” sa han.

Den AWBI videre fastsetter retningslinjene at hendelser bør være videographed, og som kalver under tre år og over 15 år vil ikke være berettiget til å delta. “Vadivasal (inngang) bør være 12×15 meter,” retningslinje stater. Den sier at en “eksklusiv kjole for deltakelse kan også oppfattes både av hensyn til identifikasjon og for å gi en sjarm til den heroiske spill.”

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App