Bihar: Jeugd sterft in stampede op Army recruitment drive

0
37

De wervingsprocedure voortgezet ondanks het incident. (Foto weergave)

Gerelateerd Nieuws

  • Defensie fraude: CBI bestanden FIR tegen Leger griffier, civiele

  • Indiase Leger doodt 138 Pakistaanse soldaten in 2017 in tactische operaties

  • Gerubriceerde documenten ontbreken van Leger brigade in Punjab

Een 20-jarige man uit Gaya is overleden in een stormloop bij een Leger recruitment rally in Dehri-op-Sone, Rohtas, op woensdag.

Rond 2.40 uur, wanneer Mukesh, samen met de andere kandidaten geconvergeerd in de zaal, de poort geopend en de aspiranten begonnen haasten. Mukesh naar verluidt viel neer en stierf inwendige verwondingen en verstikking.

Meer dan 3.000 kandidaten van Gaya wijk had geroepen voor de fysieke testen voor de post van sepoy. De wervingsprocedure voortgezet ondanks het incident. Mukesh was een inwoner van Sherghati, Gaya. Hij was de oudste van drie broers. Zijn vader is een boer.

Dehri-op-Sone DSP-Javed Ansari zei: “De stampede plaatsvond, waarschijnlijk als gevolg van de convergentie van de kandidaten bij de grond gate. Als recruitment rally (fysieke tests vinden plaats in de vroege ochtend, de kandidaten over het algemeen convergeren in de buurt van de locatie van een dag eerder.”

Rohtas DM Animesh Parashar zei een onderzoek besteld naar het incident door ADM Om Prakash Pal.

Rohtas SP M S Dhillon zei: “ik heb gesproken met de Leger-autoriteiten, die is overeengekomen voor de start van de fysieke test van 4 uur in plaats van 2 uur. Nu, aankondiging via de microfoon zal worden gemaakt. Er zijn een aantal problemen als gevolg van mist.”

Kolonel Rajeev Kumar, in-charge van het recruitment rally, zei dat het incident vond plaats vanwege ongeduld van de kandidaten. Hij voegde eraan toe dat adequate zorg zou worden genomen.

In alle, 5,701 kandidaten werden uitgenodigd voor een fysieke tests en 3,916 kandidaten deelgenomen aan de fysieke test, van wie 323 gekwalificeerd.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App