1984 anti-Sikh-rellen: Ex Congres wethouder dringt er bij Delhi HC niet te gaan voor re-proef

0
70

De Delhi High Court (Express Foto door Ravi Kanojia/Bestanden)

Gerelateerd Nieuws

  • AAP zegt de belofte van SIT actie was ontspoord door het Centrum

  • Voor 1984 overlevenden, een zorg voor de toekomst: Hun kinderen drugs

  • 1984 anti-Sikh-rellen geval: Getuige beweert dat hij de ontvangen e-mails bedreiging

Voormalige Congres wethouder Balwan Khokhar, wie is die een levenslange termijn in verband met een 1984 anti-Sikh-rellen geval, op woensdag drong er bij de Delhi High Court niet uit te voeren re-trial in de gevallen waarin hij is vrijgesproken, zeggen dat het van invloed zou zijn op zijn hele leven.

Khokhar was te reageren op de high court 29 Maart 2017, een besluit bestellen re-onderzoek en re-proef van vijf anti-Sikh riot gevallen tegen hem en anderen. Een bankje van Waarnemend Chief Justice Gita Mittal en Justitie Anu Malhotra had gezocht om te weten, als waarom het niet om de re-onderzoek en re-proces tegen hen als ze waren geconfronteerd met beschuldigingen van “gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid”.

69-jarige Khokhar, die momenteel achter de tralies in een ander rellen geval, door middel van een verklaring beweerde ook dat hij had zich nooit in een criminele activiteit. “Eerder hielp hij de opstand van slachtoffers in de latere fase. Hij was benoemd door de klager na een lange periode die is helemaal een bijzaak. Hij had geen rol te spelen in de rellen gepleegd door een woeste menigte,” de verklaring vermeld. Khokhar werd geproduceerd voor het hof van de Tihar Gevangenis hier.

Hij zei toen een groep van 200 à 500 mensen vielen een huis, is het heel moeilijk om te erkennen dat een enkele persoon in de menigte. “De re-onderzoek/re-proef van de gevallen waarin hij werd vrijgesproken door de rechtbank zal invloed hebben op zijn hele leven. Hij heeft al gearresteerd en verzonden achter de tralies en op borgtocht vrijgelaten en daarna geconfronteerd met de proef en na een lange periode van 33 jaar, of als de zaak wordt heropend, het zal invloed hebben op zijn hele leven,” de verklaring gezegd.

Op aandringen van de rechter om een milde bekijken, hij zei geen vruchtbare doel zouden worden bediend door de heropening van oude gevallen die had geleid tot zijn vrijspraak als gevolg van niet-verschijning van de vervolging getuigen.

De high court op zijn eigen had uitgegeven toon oorzaak kennisgevingen aan verschillende beschuldigd en klagers op zoek naar hun reactie op “secure uiteinden van justitie” na het doorlezen van de rechtbank records met betrekking tot de vrijspraak van de verdachte in 1986 in vijf verschillende gevallen.

De rellen waren uitgebroken een dag na de moord op de toenmalige premier Indira Gandhi op 31 oktober 1984 en meer dan 2.700 mensen gedood werden in Delhi alleen al.

De rechtbank records werden geplaatst bij de high court door de CBI tijdens de hoorzitting van de ander 1984 riot geval waarin de vrijspraak van het Congres leider Sajjan Kumar en straf toegekend aan andere veroordeelden is onder challenge door het CBI, de opstand slachtoffers en veroordeelden.

Naast Khokhar, de hoge hof had uitgegeven mededelingen aan de 11 beschuldigden, waaronder ex-MLA Mahender Yadav, op de klachten met betrekking tot rellen incidenten op 1 en 2 November 1984 in Delhi Cantonment gebied. Khokhar werd veroordeeld in een oproer geval in Delhi Cantonment in die Kumar was vrijgesproken door een rechtbank.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App