Khaps protest verwijdering van huizen in de buurt van Harappa-tijdperk site

0
39

Een protest tegen de Narnaund in Hisar district op dinsdag. (Express Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • Hisar: niet verplaatsen van de Harappan-tijdperk site, zegt khap panchayat

  • Kraal workshop vinden op Haryana de Harappan site

  • In de Naam van de Liefde: de Kunstenaar Deepjyoti Kalita ‘ s eerste solo-deals met moderne relaties

Leiders van verschillende khap panchayats led een protest bij Narnaund stad van Hisar district dinsdag om zich te verzetten tegen een regering te verplaatsen, te verwijderen 201 structuren, meestal woningen, gelegen in de naburige Rakhigarhi dorp, een bekende Harappan site.

Barah Khap president Suresh Kvdh vertelde De Indian Express, die ongeveer 5000 mensen, waaronder vrouwen, namen deel aan de protestmars. De Archaeological Survey of India (ASI) had eerder drong er bij de regering om de site beschikbaar voor een uitgebreide opgraving, waarin het verhuizen van de mensen van Rakhigarhi. Onlangs is de ASI geserveerd berichten aan meer dan 200 dorpelingen waarin staat dat ze had inbreuk gemaakt op het beschermde gebied gelegen aan de oude terpen en getogen ongeoorloofd en illegale constructies. Maar de dorpelingen zijn aan het protesteren van bewegen te verhuizen hen, zeggende: dat zij woonden in het huis voor de komende decennia.

Op de oproep van khap leiders op dinsdag, de dorpelingen gingen naar Narnaund en een memorandum ingediend te Sub-Magistraat Rajiv Ahlawat. De dorpelingen zeiden dat ze zouden doorgaan met hun dharna totdat de regering de-waarschuwt het land waar ze bouwden hun huizen.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App