Jignesh Mevani holder Delhi rally til tross for ingen fra politiet, sier PM Modi behov for å snakke opp på Bhima-Koregaon

0
80

Jignesh Mevani, Shehla Rashid, Kanhaiya Kumar på Parliament Street. (Express bilde av Abhinav Saha)

Relaterte Nyheter

  • Målrettet av Sentrum på grunn av suksessen i Gujarat, sier Jignesh Mevani

  • Vi knuste BJP er arroganse i Gujarat: Jignesh Mevani i Yuva Hunkar rally

  • Pragati Maidan: Ingen treet felling uten nod, Delhi govt til NGT

Nylig valgt Gujarat MLA-og Dalit-leder Jignesh Mevani lansert et angrep mot den herskende BJP i sin tale på “Yuva Hunkar’ rally på tirsdag. Å si at safran partiet var irritert på grunn av sin marginale vinne i det nylig avsluttede Gujarat meningsmålinger, Mevani sa, “Hardik Patel, Alpesh Thakore og Jignesh Mevani knust BJP mål av 150 seter i Gujarat, og det er derfor jeg blir rettet.”

Løpet ble oragnised å øke etterspørselen etter utgivelsen av Dalit-antrekk Bhim Army ‘ s grunnlegger Chandrashekhar Azad som ble arrestert i fjor i forbindelse med Thakur-Dalit sammenstøt i Uttar Pradesh er Saharanpur distriktet.

Mevani, som holdt rally på Parliament Street til tross for politiet å nekte tillatelse, ba Statsminister Modi for å snakke opp på Bhima Koregaon vold. “Det er du som må svare på årsaken bak volden på Dalits, vold i Saharanpur, i Bhima Koregaon. Du må svare på hvorfor Rohit Vemula ble drept. Du må svare på hvorfor folk ikke får de pengene som er på utenlandske kontoer av Indianere. Du må svare på hvorfor millioner av mennesker er ikke å få jobber til tross for løfter,” sa han.

En supporter i rally i Delhi (Express Photo/ Abhinav Saha)

“Veien korrupsjon, fattigdom, arbeidsledighet og de virkelige problemene blir feid under teppet og ghar wapasi, kjærlighet jihad og kyr blir gitt plass, vi stå imot det. Vi tror ikke på kjærlighet jihad. Vi er de troende av kjærlighet. Vi vil feire 14 (Ambedkar Jayanti) og 14. februar (Valentine ‘ s Day).”

Reagerer på Minister of State MoS, Anantkumar Hegde er tale om Grunnloven, Mevani sa: “Vi tror på grunnloven og vil beskytte den. Du angriper meg så mye som du vil, jeg vil holde seg til Grunnloven. PM Modi har å velge mellom de to, Manusmriti og grunnloven. Dette er ikke bøker, men trossystemer” å Ta et rally i Karnataka nylig, Hegde hadde at BJP hadde kommet til makten til å “endre Grunnloven”, og vil gjøre det i “nær fremtid”.

Jignesh Mevani på rally i Parlamentet Street (Express photo/Nitika Kakkar)

Tidligere og nåværende JNU student ledere, inkludert Kanhaiya Kumar, Shehla Rashid og Umar Khalid og Assam bønder leder Akhil Gogoi også snakket på rally.

Delhi Politiet hadde nektet tillatelse til å Mevani og andre til å gjennomføre rally siterer en NGT orden som var forbudt noen form for protester på Jantar Mantar. Arrangørene, derimot, hevder at deres protest er på Parliament Street og ikke Jantar Mantar hvor NGT har pålagt restriksjoner. “Uheldig. Vi skulle bare for å demonstrere demokratisk og fredelig, Govt er rettet mot oss, en valgt representant ikke være lov til å si,” Mevani hadde sagt før rally begynte.

Etter rally, arrangørene planlegger også å gå til Statsminister Narendra Modi ‘ s offisielle residens på Lok Kalyan Marg for å overlevere en kopi av den Indiske Grunnloven og ‘Manusmriti’ til ham og be ham om å velge mellom de to.

Her er høydepunktene av Yuva Hunkar rally

5.02 pm: publikum reiser slagord ber om frihet for Bhim Army ‘ s grunnlegger Chandrashekhar Azad.

5.00 pm: på Grunn av tett sikkerhet i området, var det bare en beskjeden deltakelse på Parliament Street i dag.

4.55 pm: Vi tror i grunnloven og vil beskytte den. Du angriper meg så mye som du vil, jeg vil holde seg til Grunnloven: Mevani på rally

4.53 pm: “Vi er ikke de troende av kjærlighet jihad, vi er de troende av pyaar og ishq. Vi vil feire februar 14,” Mevani sa. “Veien korrupsjon, fattigdom, arbeidsledighet og de virkelige problemene blir feid under teppet og ghar wapasi, kjærlighet jihad og kyr blir gitt plass, vi stå imot det.”

4.48 pm: “I Bhima Koregaon vold, det er ikke meg som har å svare, men Statsminister Modi. Det er du som må svare på årsaken bak volden på Dalits, vold i Saharanpur, i Bhima Koregaon. Du må svare på hvorfor Rohit Vemula ble drept. Du må svare på hvorfor folk ikke får de pengene som er på utenlandske kontoer av Indianere.”

4..44 pm: Jignesh Mevani har begynte å snakke i rally. Media er avhør oss om nektelse av tillatelse av politiet. Alle som vi ønsker å si at landet er å se, og at vi vil Azad for å bli utgitt. Jeg blir rettet på grunn av måten Hardik Patel, Alpesh Thakore og Jignesh Mevani knust BJP mål av 150 seter i Gujarat og begrenset seg til 99 seter. Modiji jeg er fra delstaten Gujarat og nå er jeg også en MLA: Mevani

4.40 pm:

Jignesh Mevani og abonner via rss-Bhushan på rally (Express Photo/Abhinav Saha)

4.28 pm: Tidligere JNU students union president Kanhaiya Kumar lansert et bitende angrep mot BJP. “BJP er ikke et parti, det er som en helt ny vaskemaskin, der noe går i, men kommer ut skinnende rent. Av 282 MPs, 109 MPs har alvorlige forbrytelser beskyldninger mot dem. Ikke spør om Lalu, men hva om Sukhram sønn eller Mukul Roy?” sa han. “Vi er ikke imot noen religion eller noe samfunnet, er vi her for grunnloven. Vi har ikke folkemengder, og jeg er enig. Vi har ikke publikum, men vi har ekte, levende puste folk.”

4.24 pm: “De er redd for Chandrashekhar, ikke fordi han er en trussel mot landet: men for de som ønsker å konvertere dette til en Hinduistisk RashtraThere er ingen plass for Dalits i Hindu Rashtra at de ser for deg,” JNU student Umar Khalid sa i rally

Umar Khalid på Yuva Hunkar rally (Express Photo/Abhinav Saha)

4.10 pm: Tidligere og nåværende JNU student ledere, inkludert Kanhaiya Kumar, Shehla Rashid og Umar Khalid var til stede på rally som begynte ved 1 pm. Assam bønder leder Akhil Gogoi og senior høyesterettsadvokat abonner via rss-Bhushan var også til stede, bortsett fra studenter fra JNU, Delhi University, Lucknow University og Allahabad Universitet blant andre.

4.00 pm: rally søker å øke etterspørselen etter utgivelsen av Dalit-antrekk Bhim Army ‘ s grunnlegger Chandrashekhar Azad som ble arrestert i fjor i forbindelse med Thakur-Dalit sammenstøt i Uttar Pradesh er Saharanpur distriktet. Rally er også et mål å legge vekt på saker som pedagogisk rettigheter, sysselsetting, levebrød og likestilling. Mange tilhengere slått opp med plakater som bærer hans bilde til å delta i protest.

Med Innganger med PTI

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd