Homo ‘ s trouwen in middernacht huwelijksceremonies in Australië.

0
41

In deze foto door Rodney Croome, Lainey Carmichael, links, Roz Kitschke, rechts, en de celebrant Jason Betts poseren als ze zien Lainey en Roz van de huwelijksakte in hun huis in Franklin, ten zuiden van Hobart, Australië dinsdag, 9 januari 2018. Koppels van hetzelfde geslacht getrouwd in middernacht ceremonies in heel Australië op dinsdag na de laatste juridische belemmeringen die het homo-huwelijk is verlopen. (AP)

Gerelateerd Nieuws

  • Victoria Premier te zoeken Indiase man uitlevering in India

  • Sydney records heetste dag in bijna 80 jaar

  • Australische bestuurder belast met moord na voetganger overlijdt

Koppels van hetzelfde geslacht getrouwd in middernacht ceremonies in heel Australië op dinsdag nadat het land de laatste juridische belemmeringen die het homo-huwelijk is verlopen. Het huwelijk gelijkheid wet werd op 9 December met een overweldigende steun in het Parlement, maar Australië ‘ s eis dat alle koppels geven een opzeggingstermijn van één maand voor bruiloften maakte dinsdag de eerst mogelijke datum voor homo-huwelijken, meldt AP.

Atleten Craig Brandwonden en Lucas Sullivan gehuwd op rond middernacht een ceremonie in de buurt van de oostkust centrum van Tweed Heads. “Het is een andere manier om uw liefde te tonen en waardering van je partner in de voorkant van de mensen in je leven,” zei Burns, een 29-jarige sprinter, die zullen strijden in de Commonwealth Games in Gold Coast van Australië in April.

In Newcastle, ten noorden van Sydney, Rebecca Hickson, 32, trouwde met haar partner van negen jaar, Sarah Turnbull, 34. Hickson beschreven de verdeeldheid opbouw naar een homo-huwelijk stemming voorafgaand aan het Parlement van de stemming als “een verschrikkelijke tijd.” Ze zei het echtpaar wilde een deel van de geschiedenis door zich een van de eerste lesbische koppels om te trouwen in Australië.

In de stad aan de westkust van Perth, Kelly en Sam Pilgrim-Byrne gevierd hun 24 jaar oude relatie in een middernacht ceremonie op de trappen van het West-Australië staat wetgever. “Het was nooit iets dat we dachten, want het was nooit iets dat was voor ons beschikbaar, dus hadden we nooit die dromen over wat zou onze bruiloft eruit, wat zouden we doen, wie zouden we nodigen, waar zou het zijn _ we nooit, ooit beschouwd als het is omdat we nooit gedacht dat het zou gebeuren in ons leven,” Kelly Pelgrim-Byrne zei tegen de Australian Broadcasting Corp.

Lainey Carmichael, 51, en Roz Kitschke, 46, getrouwd kort na zonsopgang voor 65 gasten in hun huis in de stad Franklin in het eiland staat Tasmanië. Het begin van de ceremonie was vooral om te voorkomen dat de hitte van de zomer, Kitschke zei. “Een nieuwe dag, een nieuw tijdperk _ en we don’ zoals de warmte veel,” zei ze.

Bruiloft gast Rodney Croome, een lange tijd het huwelijk gelijkheid advocaat en woordvoerder voor de Tasmaniërs Verenigd voor het homohuwelijk, zei: “Deze ochtend van de bruiloft van markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk in het leven van de twee bruiden, maar ook een nieuw hoofdstuk in het leven van de natie.”

“Vandaag zijn we een meer gelijke en volledige land dat behandelt alle liefdevolle, betrokken koppels van hetzelfde,” Croome zei in een verklaring. Het Australische Parlement overweldigend gestemd voor personen van hetzelfde geslacht het huwelijk na een landelijke post-onderzoek blijkt dat 62 procent van de respondenten wilde het homohuwelijk.

De maand wachttijd was afgeweken voor sommige koppels die trouwen in de afgelopen weken. Die uitzonderlijke omstandigheden opgenomen van een partner terminale ziekte en in het buitenland op basis van familieleden boeken van vluchten naar Australië voor de officiële startdatum voor de nieuwe wet bekend was.

Burgerlijke celebrant Charles Foley is campagne voeren voor een jaar in Australië te laten vallen een maand bedenktijd, waarin hij zei dat is een van de langste in de wereld. De federale overheid is opgelegd op verzoek van kerken decennia geleden dus parochianen tijd zou hebben om te zeggen waarom kunnen ze bezwaar maken tegen sommige religieuze vakbonden, Foley zei.

Ierland heeft een wachttijd van drie maanden. Australië en Ierland zijn de enige landen die hebben de kwestie van het legaliseren van het homohuwelijk een volksstemming. Ierland hield een juridisch bindend referendum in 2015 te wijzigen van de grondwet. Het referendum vond 62 procent van de respondenten wilde het homohuwelijk.

Australië ‘ s conservatieve regering hield een niet-bindende postale enquête om te voorkomen dat delen van haar eigen wetgevers en beloofde om te stemmen op het probleem als Australiërs goedgekeurd gelijkheid. Dat deden ze, en wetgevers snel voorbij is gegaan van de wetgeving.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App