Gujarat begint het proces van aankoop van grond voor bullet train project

0
54

De eerste steen voor het project werd gezamenlijk gelegd door PM Modi en zijn Japanse tegenhanger Shinzo Abe in September vorig jaar.

Gerelateerd Nieuws

  • Frosty TDP-BJP relaties: Eisen in het achterhoofd, Naidu kans om te voldoen aan PM Modi vandaag

  • De maldiven speciale gezant aan PM Modi, Sushma Swaraj, stress op ‘India eerst’ – beleid

  • Narendra Modi, Rahul Gandhi betaalt hulde naar Lal Bahadur Shastri

Met de 2022 deadline komen, de regering van Gujarat is gestart met het proces van het verwerven van grond voor de Ahmedabad, india-Mumbai bullet train-project, een van de toonaangevende projecten gelanceerd door Prime Minister Narendra Modi.

De staat belastingdienst heeft afgegeven voorlopige aanmeldingen voor 45 dorpen die vallen binnen de bevoegdheid van Kheda, Anand, Ahmedabad, Valsad en Surat wijken en verklaren van de intentie tot het verwerven van de grond voor het “openbaar nut”. De afdeling is ook de voorbereiding van de uitgifte van soortgelijke meldingen voor 27 meer dorpen, de bronnen gezegd.

Het land zal worden verworven op grond van bepalingen van het Recht op een Billijke Vergoeding, En de Transparantie in de Aankoop van Grond, Revalidatie en Hervestiging (Gujarat Amendment) Act, 2016 — een eerste met betrekking tot een groot project sinds de wet is in werking getreden op 15 augustus 2016. Onder de gewijzigde Wet, de regering van Gujarat heeft ontspannen sommige van de strenge bepalingen van de Wet door het Centrum, zoals de verplichte toestemming van boeren en uitvoeren van social impact assessment van het land om te verlichten van de overname proces.

De eerste steen voor het project werd gezamenlijk gelegd door PM Modi en zijn Japanse tegenhanger Shinzo Abe in September vorig jaar. Japan is het verlenen van financiële en technische bijstand voor het project, naar schatting ongeveer Rs 1.08 lakh crore.

Een Special Purpose Vehicle (SPV) is opgezet voor het project heeft de naam gekregen van het Nationale High Speed Rail Corporation (NHSRC).

Het Centrum heeft een three-tier systeem in van toezicht op het project. Niti Aayog vice-voorzitter en speciaal adviseur van de Minister-president van Japan zouden samen met de algemene top bevoegdheid tot het nemen van aandelen van de voortgang.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App