Eiland stad Mumbai is ingesteld om meer te zien van de bouw

0
44

Het verplaatsen van voor het wijzigen van de regels wanneer er een nieuwe reeks over de ontwikkeling van regelgeving voor Mumbai al op het aambeeld. (Express Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • Frisse lucht bang voor Devendra Fadnavis; chopper neemt af, terwijl de landing

  • Prakash Ambedkar punten uit bedreiging post tegen CM Devendra Fadnavis

  • Maharashtra award voor de Indian Express reporter Sandeep Ashar

ONDANKS de angst die het eiland stad Mumbai blijft slecht uitgerust om te gaan met de ongekende real estate boom die de regio heeft meegemaakt in de afgelopen tien jaar is de overheid van Maharashtra, heeft de deur geopend voor de verdere bouw in de stad.

Chief Minister Devendra Fadnavis heeft opgeheven stoepranden op de floor space index (FSI) voor de bouw van het eiland stad, waardoor het voor meer rechten voor de herontwikkeling van eigenschappen. Na de CM ‘ s knikken, de stedelijke ontwikkeling, heeft de afdeling voorgestelde wijzigingen naar Mumbai de ontwikkeling van de controle voorschriften voor de uitvoering van de beweging, en heeft uitgenodigd suggesties en bezwaren van het publiek.

Het verplaatsen van voor het wijzigen van de regels wanneer er een nieuwe reeks over de ontwikkeling van regelgeving voor Mumbai al op het aambeeld.

Het huidige voorstel is om bouwers extra gebouw rechten op betaling van een premie. Volgens het voorstel, bouwers kunnen gebruik maken van een extra FSI van 0,5 op de bruto tekengebied op de betaling van dergelijke premies. FSI is een hulpmiddel voor de ontwikkeling definieert de omvang van de constructie toelaatbaar op een perceel.

Tijdens het vorige Congres-NCP overheid toegestaan premium FSI in de buitenwijken en uitgebreid buitenwijken van Mumbai, het had bedekte de FSI niveaus in de island city door congestie. De Fadnavis regering heeft nu ingetrokken, is deze beperking.

De herziene norm, eenmaal geïmplementeerd, kan een meevaller voor de bouw van projecten aangrenzende bredere wegen met de maximale FSI limiet nu verbeterd naar 2.5. Eerder, in November 2016, had de regering toegestaan bouwers in de island city bijkomende constructie rechten door het toestaan van de laden van de overdraagbare ontwikkelingen rechten (TDR) op percelen in de regio.

Net als in het geval van TDR rechten, de regering zal niet toestaan premium FSI voor de eigenschappen van aangrenzende wegen minder dan 30 meter in de breedte om te voorkomen dat de explosieve groei van dun als een potlood high-stijgt.

Volgens de planning van experts, de grootste begunstigden van de beweging van niet-cessed eigenschappen, waarvan de herontwikkeling wordt niet gestimuleerd door de overheid. De overheid stedenbouwkundigen ook overeengekomen dat de verhuizing zou een impact hebben op het grondgebruik berekeningen van het nieuwe bestemmingsplan. Overigens, terwijl het nieuwe bestemmingsplan heeft voorgesteld een universele basis FSI van twee eigenschappen in Mumbai, hoge ambtenaren toegevoegd dat bij de herziening in TDR en premium FSI normen is dat aantal al gegroeid tot 2.5. De Bombay High Court had al eerder haar bezorgdheid uit over de toename van de FSI niveaus zonder de upgradation van de infrastructuur.

De overheid is bankieren op het verplaatsen van een significante toename van de omzet.

“We verwachten te verhogen een extra Rs 500 crore van de move,” een ambtenaar zei.

Uitgehongerd van de fondsen te duwen big ticket projecten voor de ontwikkeling, de regering heeft gezegd dat het aandeel van 25 procent van de omzet collectie zou gaan naar de financiering van de Dharavi is de Herinrichting en het Bandra Versova Zee-Link project. De Mumbai gemeente zal worden toegestaan om te behouden een aandeel van 25 procent voor de ontwikkeling van het werk, terwijl de rest zou gaan naar de staatskas.

sandeep.ashar@expressindia.com

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App