Ban ‘regressief’ corporate funding: Sitaram Yechury schrijft Arun Jaitley

0
52

CPI(M) is Secretaris-Generaal Sitaram Yechury.

Gerelateerd Nieuws

  • Stoppen met het gebruik van dubbele standaarden op beschadiging: Sitaram Yechury tot Centrum

  • CPI(M) van het centraal comité te bespreken kwestie van de tie-up met het Congres

  • Seculiere partijen moeten verenigen om te verslaan BJP: oppositieleiders

Het ARGUMENT DAT de electorale obligaties zijn een diep “regressief” bewegen als ze de donor, begiftigde en het bedrag “staatsgeheim”, CPI(M) is secretaris-generaal Sitaram Yechury op dinsdag vroeg Minister van Financiën Arun Jaitley te verbieden corporate financiering van politieke partijen, het opzetten van een staat corpus voor electorale financiering en brengen de verkiezing uitgaven van de politieke partijen binnen een wettelijke limiet met een voorziening voor strenge straffen voor overtreders.

In een brief aan Jaitley, Yechury gezegd: er is behoefte aan strenge hervormingen in het kiesstelsel financiering, zoals de afgelopen jaren is het systeem uitgegroeid tot meer scheef in de richting van degenen met meer geld. De betwisting van de verkiezingen, hij beweerde, is nu als een business enterprise — alleen mogelijk voor de rijken. Hij riep op tot een verbod op de corporate middelen worden beschikbaar gesteld aan de politieke partijen.

“Wij zijn van mening dat bedrijven, en vooral de grote ondernemingen, zie financiering van politieke partijen als een investering, een eenvoudige en effectieve manier om in staat te duwen beleid in de richting die bij ze past,” Yechury schreef. “Politieke partijen ook op dat de ontvanger van zakelijke financiering, het gebruik posities in de regering om een beleid te ontwikkelen dat past bij de ‘bevriende’ bedrijven.”
Volgens Yechury, de maatregelen van de regering hebben “omgekeerd bewegen in de richting van transparante en schoon politieke financiering kan dat mogelijk zijn geweest”.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App