Syriske hæren bryter beleiringen av opposisjonen styrker på utkanten av Damaskus

0
42

Det Syriske Observatoriet for Menneskerettigheter sa at Syriske styrker hadde “åpnet et smutthull” som førte dem inn i basen. (Representativt Bilde)

Relaterte Nyheter

  • Syriske styrker øye rebel-holdt-provinsen etter nederlaget i Islamsk Stat

  • Syrias President Bashar al-Assad navn nytt forsvar, industri, informasjon statsråder: Rapport

  • Syria barn evakuerte kan brukes som forhandlinger chips: FN

Syrias hær har brutt beleiret av en hær base omkranset av opposisjonen styrker på den østlige utkanten av Damaskus, statlige tv og en krig overvåke rapportert på søndag. Sist søndag, opprørere, hovedsakelig som hører til den Islamistiske Ahrar al-Sham fraksjon, utvidet sin kontroll over deler av den Militære Kjøretøy Administrasjon base i Øst-Ghouta byen Harasta. Hæren elite styrker, støttet av russiske jets, lansert en offensiv for å bryte beleiringen og frigjøre minst 200 soldater som ble antatt å være fanget i sin viltvoksende, tungt forsvart grunnlag.

Det Syriske Observatoriet for Menneskerettigheter sa at Syriske styrker hadde “åpnet et smutthull” som førte dem inn i basen. Omfattende bombing og voldelige sammenstøt var som finner sted i og rundt bunnen sent på kvelden, mens hæren kjempet sin måte å gjenerobre den sammensatte bygninger, den statlige TV-reporter sa under en direktesending fra et nærliggende sted.

“Kampene er i gang med å utvide ruten som ble åpnet i base … og hæren vil trykke på med sin offensive utover frigjørende basen,” la han til, forventer kampen for base for å ende i den kommende noen timer. TV-stasjonen, som ble vist opptak av kamper tidligere på dagen som viste tung røyk bølgende fra mishandlede bygninger målrettede av hæren brann. Rebel jagerfly hadde stormet base i November i fjor, i en stasjon for å avlaste presset på Øst-Ghouta er byer og landsbyer. Basen har lenge blitt brukt til å slå på den tett befolkede Øst-Ghouta i et forsøk på å tvinge opprørerne enklaven til underkastelse. Mer enn 300 000 mennesker det har levd under beleiringen av hærens soldater siden 2013.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App