ISIS stijging in Pakistan: rapport

0
52

Het rapport ook gewezen op de alarmerende toename van de voetafdruk van ISIS, vooral in Balochistan en het noorden van Sindh, zoals het onderzoeken van de dodelijkste aanslagen in die provincies.

Gerelateerd Nieuws

  • Kom naar de tafel en helpen in de strijd tegen het terrorisme: ONS naar Pakistan

  • Ondanks Trump, Kabul moet weten Pakistan nog steeds in het bezit van de sleutel

  • Pakistan waarschuwt ONS over de gevolgen van de anti-Taliban-offensief: Rapport

De gevreesde Islamitische Staat is schrikbarend increaing van haar positie in Pakistan, een toonaangevende denktank hier heeft gewaarschuwd, ontkenning van de overheid staan dat de terreur outfit heeft geen aanwezigheid in het land.

Het rapport van Pakistan Instituut voor vredesonderzoek (PIPS) gisteren verklaard dat het IS, vooral actief in het noorden van Sindh en Balochistan, werd er ook achter de ontvoering en moord van twee Chinese onderdanen van vorig jaar, Dawn News gemeld.

De PIPS gedeeld met de bevindingen van de beveiliging van de analyse met de titel Speciale Rapport 2017, het verschaffen van inzicht in de veiligheidsproblemen van Pakistan. Pakistan is ontkennen dat ISIS had een georganiseerde aanwezigheid in het land, echter, hoewel de terroristische groep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor meerdere aanslagen in de onrustige provincie Balochistan in de afgelopen jaren.

“Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), Jamaatul Ahrar en anderen met soortgelijke doelstellingen gepleegd 58 procent aanvallen, terwijl 37 procent en 5 procent van de aanvallen werden uitgevoerd door de nationalistische opstandelingen en gewelddadige sektarische groepen, respectievelijk,” zei hij.

Het rapport heeft er ook op gewezen dat Baloch nationalistische opstandelingen, vooral Balochistan Liberation Army en Balochistan Liberation Front werden na TTP zover het hun bedreiging mogelijkheid werd betrokken. Het rapport ook gewezen op de alarmerende toename van de voetafdruk van ISIS, vooral in Balochistan en het noorden van Sindh, zoals het onderzoeken van de dodelijkste aanslagen in die provincies. Het zei dat de sporen van ISIS was het verhogen en op het “gedood 153 (6 dodelijkste aanvallen”.

Hij zei: “daalde met 16 procent tegenover het jaar voordien, 370 terroristische aanslagen vond plaats in Pakistan (in 2017), het doden van 815 en het verwonden van 1,736 mensen.” Het zei dat de Balochistan en tribale regio bleven kritische gebieden met 288 en 253 van het terrorisme-gerelateerde moorden, respectievelijk in 2017. Ook meldde dat de pakistaanse Nationale veiligheidsbeleid is ingesteld om te worden uitgebracht in 2018 en zal hij rekening houden met in het bijzonder een wereldwijde en regionale scenario ‘ s, met inbegrip van de zich ontwikkelende Pakistan-AMERIKAANSE betrekkingen.

Het rapport wordt ook opgemerkt dat ten opzichte van de tot en met 2016, een significante stijging van 131 procent was getuige tijdens 2017 in grensoverschrijdende aanvallen vanuit Pakistan de grens met Afghanistan, India en Iran. Een totaal van 171 grensoverschrijdende aanvallen opgeëist 188 leven en gewond 348 anderen.

Veiligheidstroepen en agentschappen van de wetshandhaving ook gedood 524 militanten in 2017 – in vergelijking met 809 in 2016 – in 75 militair/security operations, alsmede 68 en ontmoetingen met militairen gemeld uit over vier provincies en FATA.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App