Hoppas att återställa agenda, Storbritanniens Theresa Kan utser nya Konservativa Partiet ordförande

0
39

Storbritanniens Premiärminister Theresa May. (Reuters – /fil -)

Relaterade Nyheter

  • Brittiska PM Theresa May fortsätter skaka av ministergruppen

  • Theresa Kanske vill förhandla Brexit affären som fungerar för hela STORBRITANNIEN, säger talesmannen

  • STORBRITANNIENS premiärminister Theresa Kan meddela skåp ombildning på måndag – rapport

Storbritanniens Premiärminister Theresa Kan utsett en ny chef för det regerande Konservativa på måndag i en ombildning som syftar till att lämna henne regeringen en ny start efter månader av sektionerna under Brexit, skandaler och en ogenomtänkta val.
Kan försvagats av förlusten av den Konservativa ” majoritet i juni val gamble, flyttas för att göra ändringar till hennes team av högsta ministrar efter slutade förra året med en affär att flytta samtal med Europeiska Unionen till en andra fas.
Hon höll hennes team “stora djur” – ekonomi, Brexit, utrikes-och inrikesministrarna – men är att främja kvinnor, svarta och yngre lagstiftare att utmana kritiker som kallar hennes parti “manliga, blek och gammal”.

Om utnämning av migrationsminister Brandon Lewis och lagstiftaren James Skickligt att bli ordförande och vice ordförande i den Konservativa var en del av hennes strategi för att hävda sin makt över partiet och att försöka bredda sin räckvidd. Maj är också angelägen om att stärka hennes hand i samtal med EU för att riva upp mer än 40 år i eu och i riksdagen, där hon är beroende av stöd av en svensk fest.

“Jag är inte en quitter. Jag är med i denna för att på lång sikt,” Maj berättade för BBC på söndag, ett nytt mantra från en premiärminister som har varit hånad i media som en “Maybot” för hennes ihärdiga upprepningar av klyschor och politiska uttalanden.
Trots att man vann avtalet från EU för att driva Brexit talar till en diskussion om framtida handelsförbindelser och en övergångsperiod hantera, Kanske har kritiserats hemma för hennes inställning till hälso-och sjukvård, bostäder och transporter bland andra frågor.

I ett slag, hennes minister för Nordirland, James Brokenshire, klev ner på grund av ohälsa. Han hade försökt att hjälpa tjänstemän form av en power-sharing regeringen för att undvika en eventuell återgång till våld mellan pro-Brittisk företrädare och Irländska nationalister som ärrad provinsen i årtionden.

Brexit premiärminister David Davis, utrikesminister Boris Johnson, finansminister Philip Hammond och inrikesminister Amber Rudd alla höll sina positioner, medan David Lidington var utsedd att bli minister för regeringskansliet, som ersätter Kanske närmaste vän i parlamentet, Damian Green, som tvingades avgå.

Men den största förändringen hittills var utnämningen av Lewis till chef för det Konservativa Partiet, vars medlemskap rasar efter vad många medlemmar erkänna var en katastrofal presidentvalet i juni. Det största oppositionspartiet Labour, som under ledning av vänsteranhängare lagstiftare Jeremy Corbyn, är att njuta av några av de högsta siffrorna av stöd i sin historia.

Det kommer nu att falla för att den 46-årige Lewis, och nya vice James Skickligt, att tillhandahålla det ledarskap som behövs för att locka yngre väljare och i norra England, om det styrande partiet är att ha en chans att vinna nästa val i 2022.

Lewis, som är populär i partiet och var en anhängare av Maj ledarskap bud 2016, kommer att ta över från veteran minister Patrick McLoughlin, som hade kritiserats av några medlemmar för att misslyckas med att bredda överklagande av partiet. “(Lewis) den typ som har mod och lust att ta på partiet internt och för att vara en högt media röst för att ta bort värmen från Theresa May,” en Konservativ ledamot sade. “Han är oftast inte rädda för strid.”

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App