Fôr svindel: BJP gjorde urett mot Lalu Yadav, sier Akhilesh Yadav

0
44

Du kommenterer nylig besøk av Statsminister Narendra Modi og Chief Minister Yogi Adityanath å Noida, Akhilesh sa han håpet den såkalte “Noida jinx” ville virke mot dem i fremtiden. (Express Foto: Vishal Srivastav)

Relaterte Nyheter

  • To Lalu hjelpere i samme fengsel: JDU ser ‘føydale sinn’, politiet probe “false case”

  • 2019 Lok Hus meningsmålinger: Styrke partiet prioritert, ingen allianser som nå, sier Akhilesh Yadav

  • Søster dør, Lalu Yadav ikke kan delta endelige ritualer

Tidligere chief minister Akhilesh Yadav på søndag, kom ut i støtte av fengslet RJD leder Lalu Prasad Yadav og sa at BJP har gjort urett mot ham. Selv om han ikke utdype ytterligere, Akhilesh anklaget BJP regjeringen i den tilstand av å være “jatiwad” (casteist). “BJP ne anyay kiya hai unke (Lalu) sath (BJP har gjort urett mot ham),” sa Samajwadi Parti (SP) chief, når de blir spurt om Lalu er straffeutmålingen i forbindelse med fôr svindel.

Den tidligere chief minister i Bihar ble lørdag dømt til tre og et halvt år i fengsel og en bot på Rs 10 lakh av en spesiell CBI-domstolen i Ranchi. Akhilesh sa at i det nye året, hans parti har tatt en ny “sankalpa’ (oppløsning) i retning av å gjøre SP et nasjonalt parti, og sørge for at han var klar til å gå på en yatra.

Du kommenterer nylig besøk av Statsminister Narendra Modi og Chief Minister Yogi Adityanath å Noida, Akhilesh sa han håpet den såkalte “Noida jinx” ville virke mot dem i fremtiden. “Noida jinx” er en overtroen blant politiske partier og CMs i OPP at en person som går til Noida under hans eller hennes sjef ministership taper neste valg.

SP sjef sa videre at BJP regjeringen i staten bør være skamfull over “viser arbeider av forrige regjering som sine egne.” Akhilesh sa at kjennelsen dispensasjon må innrømme at det T-prosjekter, sukker mill i Azamgarh hvor en destilleriet ble nylig innviet av Adityanath, Expressway prosjekter eller etablering av 1090 (kvinner hjelpelinje) — alle var i gang under hans regime. “Samajwadiyon ke kaam ko apna bata rahe hain (De hevder SP’ s verk som sitt eget),” sa han.
Påstand om at regjeringen var å lage falske påstander om kjøp av poteter, Akhilesh sa at hvis det hadde vært sant, da hauger av poteter ville ikke bli liggende i fremtredende deler av Lucknow på lørdag morgen.

Den tidligere CM sa også at selv om påstandene er gjort mot ham og hans parti av å være “jatiwad” (casteist) og “pariwarwad” (nepotist), den faktiske trusselen er fra BJP der “pariwarwad er innenfor party”. “Aap khud jatiwadi hain isliye apni kami ko chupane ke liye dusron ko jatiwadi kehte ho (Du er casteist og, derfor, for å skjule svakhetene du merker andre det samme),” sa Akhilesh.

På spørsmål om SP grunnlegger Mulayam Singh Yadav å uttrykke sitt ønske om å få konkurranse fra Mainpuri, Akhilesh sa at “Netaji” kan-konkurransen fra hvor han vil, og la til at han også ville gå og kampanje for ham. Mens Akhilesh unngås spørsmål på BSP og Kongressen som ikke deltar på de siste all-party møte kalt av ham på spørsmålet om manipulering av EVMs, sa han alt han ønsker er at den kommende to-valget i Gorakhpur og Phulpur foregå gjennom stemmeseddelen.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App