Dagen efter Manju Basu vägrar Noapara bypoll biljett: Red inför, BJP namn ny kandidat

0
55

BJP staten vd Dilip Ghosh. (Snabb Bild av Partha Paul/Filer)

Relaterade Nyheter

  • Tripura enkäter: Centrala ledning att besluta om alliansen med tribal fest, säger statligt BJP chef

  • Kongressen slår ut på PM Modi, säger prop ekonomisk misskötsel’ avtog tillväxten

  • Uttar Pradesh: Dalit BJP arbetstagare hittas hängande, granne höll; mark tvist som misstänks

BJP på måndagen en ny kandidat för den kommande Noapara Montering bypoll, en dag efter sin första val, TMC medlem Manju Basu, vägrade att tävling på sin lott.

Hävdade att hon inte var medveten om att bli vald som BJP: s kandidat, Basu hade på söndagen sade att hon skulle fortsätta med Trinamool Congress. Efter detta BJP: s centrala valkommissionen på måndagen meddelade Sandeep Banerjee som sin nya kandidat för Noapara bypoll, som kommer att hållas den 29 januari. Det som också heter Anupam Mallick som sin kandidat till Uluberia Lok Sabha bypoll, som kommer att hållas samma dag.

BJP-ledaren Mukul Roy berättade för reportrar att Basu hotades av TMC arbetstagare.

“Hon var hotad och skrämd av TMC arbetstagare. I Bengalen, ingen har frihet att göra politik. Idag, Basu underlåtit att fatta ett oberoende beslut under press från hennes eget parti,” sade han.

Statligt BJP vd Dilip Ghosh sade, “Vi gjorde ett försök att ta med henne in i vårt parti. Våra försök har misslyckats. Hon var ständigt hotad av TMC arbetstagare. Hur kan en person ta ett beslut under sådana omständigheter? Vi kommer återigen att göra sådana försök i framtiden.”

Rykten om att Basu skulle hoppa av TMC utlöstes på torsdagen, efter att hon träffade BJP ledare Kailash Vijayvargiya och Mukul Roy på hennes hus. Medan Basu på söndag är upptagna till mötes-och BJP ledare, hon sa att hon inte hade gett sitt samtycke till att bestrida bypoll. “Jag har sagt det igår och jag säger det idag också. Jag har full tro på Mamata Banerjee, och att jag inte ger mitt samtycke till BJP att jag kommer att bestrida från Noapara,” Basu sagt.

Frågor har väckts om varför BJP Basu meddelade som sin kandidat innan inducting henne. Fest insiders sade Roy hade gjort försök att få Basu i BJP, som går mot den stat som enhet. Att han inte har gett delar av staten BJP möjlighet att träna vapen på honom, tillade de.

“Staten enhet ville området en lång tid BJP medlem som sin kandidat. Men på grund av Roy s begäran, den part som valde Basu. Roy har även lyckats övertyga den centrala ledarskap som Basu kommer att gå med BJP. Men försöket misslyckades, och nu Roy är ansvarig för den centrala ledningen. Detta kommer också att ta upp frågor på Roy ‘ s förmåga att i linan och ledare från andra parter,” en ledande BJP-ledaren berättade Indian Express på villkor av anonymitet.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App