Verleid in het huwelijk con, zou de bruidegom: ‘Na biwi, na sona’

0
44

Suresh Kumar geleend geld, te betalen aan de vrouw, en gaf zijn huis een frisse laag verf vooruitlopend op de verwachte bruiloft. (Express Foto: Abhinav Saha)

Gerelateerd Nieuws

  • Haryana Politie nog te arresteren Aditya Insan en 66 anderen, met uitzicht op beschuldiging van samenzwering

  • ASI probeert te vermoorden vrouw, haar zus voor het schieten zichzelf in Manesar

  • Haryana jeugd ontdaan te bevestigen religie, politie naar de lodge FIR

OP 1 DECEMBER Suresh Kumar kreeg een voorstel van het huwelijk door middel van een ver familielid, Sushila. De 27-jarige had verloren, zijn vader is drie maanden geleden en zijn moeder was niet te houden en sinds die tijd. “Ik werk in de velden de hele dag en was het worstelen om het uitvoeren van het huis voor zich alleen. Ik dacht dat een vrouw zorgt voor het huishouden,” zegt Kumar, een inwoner van Kharkhoda tehsil in Haryana is Sonepat wijk. “Zo, ik ingestemd.”

Maar het voorstel kwam met voorwaarden: hij kon het niet aan zien of de bruid tot aan de dag van de bruiloft, hij had om te reizen naar een ashram in de buurt van Delhi Tis Hazari rechtbanken voor de ceremonie en betalen Rs 45.000 voor solemnising het huwelijk.

“Sushila vertelde me haar ‘zuster-in-law’, Anita Mariam, werken voor een Christelijke organisatie in Delhi waar er verschillende armen, meisjes, op zoek naar de bruidegom. Ik kreeg te horen dat ik zou kiezen mijn bruid uit een groep van 10-12 mooie meisjes… ik ben een boer en zorg Rs 7,000 per maand. Ik had niet het geld, maar ik geleend van familie. Op 4 December, Mariam kwam naar het dorp en ik gaf haar het geld,” zegt hij.

Maar op 26 December, een dag voor de bruiloft, Mariam kon niet worden bereikt op haar telefoon. “Ik raakte in paniek. Het huis was vol met familieleden, de bhaat functie aan de gang was… dhol bhaj rahe de, geet gaye ja rahe de, naach gaana ho raha tha (er was muziek en dans),” zegt Suresh, zittend op een kinderbedje in zijn kuchha twee-kamer-huis in het dorp.

“Ik rende naar Sushila huis, maar ze was er niet. Later, iemand opgepikt Mariam de telefoon en zei dat ze was gestorven aan een hartaanval. Rond 10 in de nacht heb ik, samen met een paar anderen, met spoed naar Narela in Delhi waar ze zei dat ze leefde. Het huis was op slot,” herinnert hij zich. “De buren zeiden ze had na het vieren van Kerstmis op 25 December… ik realiseerde me dat ik had bedrogen.”

Sanjay geleend om nieuwe kleren te kopen. (Express Foto: Abhinav Saha)

Kumar was niet alleen in zijn beproeving. Dezelfde dag, nog 32 andere mannen van Sonepat, Rohtak en Jhajjar wijken had gedupeerd door Mariam. Ze had alle betaalde haar tussen Rs 45.000, = en Rs 90,000 voor hun huwelijk, afspraken gemaakt thuis en wachten op de grote dag te komen op 27 December.

Op zaterdag, Mariam gaf zich over en werd gestuurd naar de vijf-daagse politie voorarrest. Sushila en Gebouw waren eerder opgepakt.

“De beklaagde, Sushila, haar medeplichtige Gebouw en Anita Mariam zijn geboekt onder IPC Secties 406 (strafrechtelijke schending van vertrouwen), 420 (vreemdgaan) en 120(B) (criminele samenzwering). Ongeveer 12 mensen zijn gedupeerd in Kharkhoda. Dit zijn de slechte mensen, de meeste van hen zijn dagelijks inzetten. Zij geloofden dat de vrouw zonder het uitvoeren van de controles,” zegt Vazir Singh, SHO, Kharkhoda politiebureau.

“Toen ik terug naar huis om 1 uur op 27 December en vertelde het aan mijn nabestaanden over wat er gebeurd was iedereen brak in tranen uit. Ik was bang dat mijn moeder zou sterven, ook. Itni baizati hui hamari (We waren beledigd),” zegt hij. “De tekenen waren overal. De bruiloft was eerst gepland op 17 December, maar Mariam nu in het dorp kwam en zei dat er sprake was van hevige sneeuwval in Canada en de internationale leden van de organisatie er niet bij kon zijn en dus het huwelijk moest worden uitgesteld. Ik geloofde haar.”

Stap binnen in een nieuw gebouwde kamer in zijn huis, dat is hart-vormige papier uitsparingen op de planken, zegt hij, “ik leende een andere Rs 35.000 bij familie en heb een keuken gemaakt voor mijn vrouw. Ik heb het hele huis geschilderd. Ik heb ook geboekt, een feestzaal, een fotograaf en een DJ voor een receptie partij op 28 December… ik weet niet hoe ik nu terug betalen van al het geld. Het is gênant om zelfs de stap van thuis.”

Op een kilometer afstand, de 45-jarige Sanjay Singh had ook geleend Rs 45,000 van vrienden om te betalen voor zijn bruiloft. Gescheiden 10 jaar geleden, de fabrieksarbeider die zijn geld verdient Rs 8.000 per maand, had alleen wonen. “Ik zou slapen op een lege maag na thuiskomst van het werk… er was niemand om mijn kleren wassen of schoonmaken van het huis. Een vrouw zou hebben geholpen”, zegt hij.

Singh gaf Mariam het geld in oktober vorig jaar. ‘Ze bleef uitstellen van de bruiloft datum. Ze zei dat sommige bestanden had gewist uit Canada. Ten slotte werd de bruiloft gepland voor 27 December. Ze zei meer dan 100 mannen zouden trouwen op dezelfde dag en de Rs 45,000 zou worden gebruikt voor het ophalen van de bruid kleding en sieraden. Ze beloofde ook dat de bruidegom zou een sherwani en een gouden ring,” zegt Poonam, 28, Singh ‘ s zus, die kwam uit een dorp in de buurt, voor de bruiloft.

“Er is geen ashram in de buurt Tis Hazari Hof. Ik ging en gecontroleerd”, zegt Singh.

Een dag voor de bruiloft, zegt hij, hij kocht een shirt en een broek voor Rs 800 en een paar nieuwe schoenen voor de Rs 300. “Ik wilde er goed uitzien. Shaadi ka din tha (Het was mijn trouwdag). Ik was erg angstig en werd wakker om 4 uur op 27 December en haastte zich naar een scheerbeurt. Sinds mijn jongere broer en zijn vader waren tegen het huwelijk, mijn gasten waren mijn twee zussen en hun gezinnen. Ik werd verteld dat een voertuig zou komen ons halen uit onze huizen, om 10 uur. Toen ik nog niet ontvangen van een oproep tot 11 uur, rende ik naar Sushila thuis. Ze was er niet. Ik ging toen naar de politie, en ontdekte dat een aantal anderen had gedupeerd”, zegt Singh, die ook de klager in de zaak.

“Na biwi mili, na sona, aur paise bhi gaye (ik heb noch een vrouw, noch goud, en geld verloren te hebben”, zegt de 45-jarige die inmiddels weer aan het werk bij een indigo-fabriek in het dorp.

Hij zegt dat, omdat Sushila had zijn leven in het dorp met haar twee dochters voor een lange tijd, en was gerelateerd aan een aantal mensen, niemand twijfelde aan haar vorderingen. Haar man was overleden, een paar jaar geleden. Wanneer De Indian Express bezocht haar huis in Kharkhoda, gesloten was en de buren geweigerd te praten over haar.

Sandeep Kumar, een andere bewoner van het dorp, had betaald Rs van 90.000 naar Mariam. “Ik had twee van mijn neefjes getrouwd. Ze had hier komen uit een ander dorp. Ze was niet in staat om te zoeken naar een bruid nog… Maar nu al het geld is verdwenen. Ik wil niet praten over het niet meer”, zegt hij.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App