Passagerare tummen upp för att uppgraderas Chandigarh-New Delhi Shatabdi Express

0
79

Passagerare inne i den nyrenoverade Shatabdi tåget Chandigarh railway station på lördag. (Jaipal Singh)

Översta News

  • FIR mot Tribune reporter över Aadhaar dataintrång historia

  • Padmavat får ett releasedatum, som att kollidera med Akshay Kumar s PadMan den 25 januari

  • Foton: Anushka Sharma är tillbaka till jobbet, blir en blommig välkommen på uppsättningar av Noll

Skrivet av Prabal Sharma

Uppgraderade till “gold standard” med brailleskrift och affischer, automatisk dörr controllers, väggar, prydd med bilder av turist platser i New Delhi och Chandigarh, i tillägg till andra anläggningar — passagerare är nöjda med det nya utseendet på den nyrenoverade Shatabdi Express 12045/46, som löper mellan två destinationer. Tåget var dock officiellt på lördag, men införs på Julafton.

Under en presskonferens som hölls i Chandigarh railway station, Ambala i Divisionerna Järnväg Manager (DRM) Dinesh Sharma sade att de har arbetat på att förbättra tåg för en lång tid. “Äntligen har vi uppgraderat Shatabdi. Många förbättringar har gjorts i de befintliga tränarna så att våra passagerare kan ha en trevlig och annorlunda upplevelse när du reser. Personalen har också utbildats i att uppvisa ett bättre beteende. Vi avsiktligt kallas för presskonferensen efter 10 dagar så att vi kunde få korrekt feedback från våra passagerare.”
Och så var det. Rita Bedi, en frekvent resenär sa hela utseendet på tåget ger en positiv atmosfär. “Det ser extremt ren och hygienisk. Resan ska vara trevlig och detta är ett steg i rätt riktning”, säger Bedi.

Prisa flytta, Rajan Sharma, en stad som är bosatt, har sagt: “Det känns fantastiskt att se denna förändring i tåget. Jag reser en hel del och denna uppgradering kommer att göra de redan underbar upplevelse i Shatabdi mycket bättre.”

Norra Järnvägen hade till uppgift att i Ambala division för att uppgradera New Delhi-Chandigarh Shatabdi Express 12045/46. Ambala division järnväg tjänstemän sade att uppgradera hade kostat runt Rs 2.2 lakh per coach.

Anti-abrasiv färg har använts för pakethållare och tak, tjänstemän sade. “Toaletterna har också uppgraderats med bra kvalitet lås, automatisk hygien och lukt styrutrustning, modulära flytande tvål behållare samt personliga sittunderlag automater med sopmaja bredvid dörren. Den lukt ledarna har också installerats i varje fack,” sade en tjänsteman.

Järnvägen tjänstemän lagt fasader har varit belagt med ett anti-graffiti material för att skydda färgen och behålla den eleganta utseende. “Ytterligare affischer som innehåller hjälptelefon nummer och säkerhetsåtgärder i tåget är också bland de nya installationer,” sade tjänstemannen.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App