Haryana frames revalidatie beleid voor de sloppenwijken

0
43

Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar (Express Foto: Ravi Kanojia)

Top Nieuws

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • Padmavati wordt ‘Padmavat’, te botsen met Akshay Kumar ‘ s PadMan op 25 januari

  • Foto ‘s: Anushka Sharma terug op de sets van Shah Rukh Khan’ s Nul na dromerige bruiloft

De regering van Haryana heeft omlijst een revalidatie-beleid voor mensen in sloppenwijken op de overheid het land in de stedelijke gebieden van de staat, een officiële verklaring zei vandaag. Chief Minister Manohar Lal Khattar heeft goedgekeurd, wordt door de sloppenwijk-in-situ-beleid, waarin staat dat de regering zou huizen toe te wijzen aan mensen die in stedelijke gebieden door het ontwikkelen van koloniën onder PPS (publiek-private samenwerking) model, Staat de Stedelijke Lokale Instanties Minister Kavita Jain zei in de release.

Het beleid zou toepassen in de sloppenwijken die in het kader van de Pradhan Mantri Awas Yojana enquête, uitgevoerd door de staat. De private partner voor de sloppenwijk herontwikkeling zou worden geselecteerd door middel van een open inschrijving, Jain zei.

Jain zei dat de ontwikkelaar zou de huur betalen voor elk huishouden, zodat de begunstigden kunnen verplaatsen naar andere locaties en de bouw kon beginnen. De huur voor een dergelijke huishoudens in de Gemeentelijke Corporation van Gurugram en Faridabad zou het Rs-3.000 per maand en Rs 2000 per maand voor andere gebieden, de release zei.

Ook Rs 1.500, – per maand en Rs 1.000, – per maand worden de huren voor de gemeenten en de gemeentelijke commissies, respectievelijk toegevoegd. De huur zou worden betaald door de ontwikkelaar het project begunstigden tot en met de datum van de overhandiging van het project aan de gemeente betrokken, aldus de verklaring.

Het eigendomsrecht over de eenheid toegekend aan de begunstigde gegeven zou worden na 15 jaar van toewijzing. Voor 15 jaar, zou het toestel worden gegeven aan de begunstigde op te leasen. De huurovereenkomst zou geld Rs 20.000 voor Gemeentelijke Corporation, Gurugram en Faridabad, terwijl het zou Rs 15.000 voor de andere stedelijke gebieden, het zei.

Ook Rs 12,000 zou het lease bedrag voor alle gemeenten en Rs 10.000, – voor alle gemeentelijke commissies. Ze zei dat de eigenaar recht op het in aanmerking begunstigden, zoals vastgesteld door de lokale overheid, zou worden overhandigd na 15 jaar op betaling van Rs één lakh voor Gemeentelijke Corporation, Gurugram en Faridabad, en Rs 75.000 voor andere gebieden.

Ook de begunstigden in alle gemeenten en gemeentelijke commissies zou moeten betalen Rs 50.000 en Rs van 25.000 respectievelijk de release zei. Jain zei dat de gemeente er voor zou zorgen dat de Bewoner Welfare Association (RWA) worden opgericht binnen één jaar na de toewijzing van de flat of woning toestel aan de begunstigde.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App