Govt bereidt de sociale zekerheid, pensioen en verzekeringen streeft naar een universele dekking

0
34

De social security code “meer tijd”, want het is een “nieuw initiatief” en consensus tussen stakeholders is de sleutel. (Express Foto)

De centrale overheid is het klaarmaken van de blauwdruk voor een sociale zekerheid die gericht is als een vangnet voor werknemers in de informele sector arbeid. Het ontwerp van de sociale zekerheid code, die is opgesteld door het Ministerie van Arbeid En Werkgelegenheid, streeft naar een universele dekking dat geldt ook voor degenen die buiten het toepassingsbereik van de EPFO en het ESIC. De regeling voorziet in een verplichte pensioen, een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid en overlijden, en moederschap dekking, naast de optionele medische en werkloosheid dekking.

Overleg met de staten te brengen aan boord voor een deel de financiering van de regeling, die kunnen worden gestart, later dit jaar rond de tijd van de sleutel staat van de verkiezingen en de toekomst van de komende 2019 algemene polls.

“In het huidige moment, in zowel EPFO en ESIC, de werkgever draagt en een gelijke hoeveelheid wordt bijgedragen door de werknemer ook. Als u voor de gehele bevolking, zal er één segment die niet in staat zal zijn een bijdrage te leveren. Nu, voor het segment onder de armoedegrens, de regering is van plan om te voet de volledige factuur, in welk geval moet worden gedeeld tussen de lidstaten en het Centrum. Dus we moeten de lidstaten aan boord,” een senior arbeid ministerie ambtenaar zei.

Het voorstel wordt verspreid onder diverse ministeries en de verenigde staten. Betreffende de financiering van de regeling, de officieel aangegeven dat, terwijl er wordt gewerkt aan de peg een upfront kosten voor de regeling, de financiering voor de uitrol van de regeling kan classificeren de toewijzing voor een aantal bestaande regelingen.

“We werken aan de financiering. Parallely, veel programma ‘ s worden ook uitgevoerd nu. Dit zijn de fondsen voor sociale zekerheid die zijn ingezet, niet alleen door het Centrum, maar door de staten ook. Als de centrale overheid is het geven van Rs 300 -, ouderdoms-pensioen, staten zijn het toevoegen van en het geven van veel geld. Sommige staten hebben de Rs 1000 van de minimum-aow-pensioen. Veel andere programma ‘ s worden uitgevoerd, zoals verzekeringen, arbeidsongeschiktheid, moederschap,” zei de ambtenaar.

“Er zijn zoveel dingen die worden uitgevoerd door de verschillende ministeries, door verschillende staten. Een zwembad van geld is al beschikbaar, maar we moeten uitzoeken hoeveel extra is vereist. Of het te groot is, in welk geval de vraag of de overheid in staat zal zijn te voet, bill, of het kan worden beheerd binnen de beschikbare middelen. Dit zijn dus dingen die vereisen veel werk,” zei de ambtenaar.

De social security code “meer tijd”, want het is een “nieuw initiatief” en consensus tussen stakeholders is de sleutel, zei de ambtenaar. Na het aan de macht komen in 2014, de NDA regering had aangekondigd consolidatie van 44 arbeidsrecht in vier codes — industriële betrekkingen, de lonen, sociale zekerheid en veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden.

De concept-code inzake sociale zekerheid heeft geplaatst op de website van het ministerie voor publiek commentaar.

Te midden van het verzet van vakbonden, de regering heeft tot dusver alleen in staat geweest om de invoering van de Code op de Lonen Wetsvoorstel in de Lok Sabha afgelopen augustus. De Code op de Lonen, waarin wordt voorgesteld een nationaal minimumloon, fusioneert bepalingen van de vier arbeid wetten van Het Minimum Loon Handelen, 1948; de Betaling van De Lonen Wet, 1936; de Betaling van De Bonus Daad, 1965, en De Gelijke Beloning Wet, 1976.

De concept-code inzake sociale zekerheid heeft geplaatst op de website van het ministerie voor publiek commentaar. De overheid is in het proces van afronding van de Code op het gebied van de arbeidsverhoudingen Bill, die combineert De Vakbonden Treden, 1926, de Industriële Werkgelegenheid (Standing Orders) van de Wet, 1946, en de Industriële Geschillen Wet, 1947. Vakbonden hebben echter bezwaar tegen de voorgestelde wijziging in het wetsvoorstel dat eenheden met maximaal 300 werknemers te bezuinigen, leg uit of sluiten zonder de toestemming van de regering in vergelijking met de huidige limiet van 100 werknemers.

Volgens de enquête, uitgevoerd door de National Sample Survey Organisation (RSZ) in 2011-12, ongeveer 83 procent of 39.14 crore personen van de totale 47.41 crore werknemers in loondienst werkzaam waren in ongeorganiseerd sector. De georganiseerde sector is al gedekt door de sociale zekerheid wetgevingen zoals de Werknemers Fondsen en Diverse Bepalingen Handelen, 1952 en de Medewerkers van State Insurance Act, 1948, terwijl het arbeidsrecht dekking voor ongeorganiseerd sector ontbreekt in het land.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App