Gegeven BJP-label in de groep van foto ‘ s, J&K familie vreest voor het leven

0
51

Dat beeld gepost op sociale media geïdentificeerd sommige van de familie de vrouwen leden, met inbegrip van het meisje, zoals de leden van de BJP. (Representational foto)

Gerelateerd Nieuws

  • J-K zoekt Centrum knipoog voor Rs 1,850-crore macht upgradation plan

  • J-K: Goederen over Rs 3432 crore verhandeld via twee LoC punten in drie jaar

  • Srinagar records seizoen de laagste temperatuur, kwik dalen tot min 6.2 graden Celsius

ALS ZE zat met haar gezicht bedekt de binnenkant van het huis, haar familie stond erop dat er geen foto ‘ s worden genomen. Niet na nog een foto genomen van vier dagen geleden, kreeg de Bhat familie in Sopore de Tarzoo dorp angst voor hun leven.

Dat beeld gepost op sociale media geïdentificeerd sommige van de familie de vrouwen leden, met inbegrip van het meisje, zoals de leden van de BJP. En, in een tijd waarin politieke werknemers van de uitspraak van de PDP-BJP-coalitie in J&K zijn onder vuur komen, de familie benadrukt dat de vrouwen “hebben niets te maken met de BJP”.

Volgens de familie, een groep vrouwen — vier neven en drie buren — met ambtsdragers van de BJP, bij een relatieve thuis in Tarzoo te spreken over het instellen van een naai-centrum in het dorp. Maar de groep met een leeftijd tussen de 17 en 23, was onder de indruk dat hij sprak met ambtenaren van J&K ‘ s Social Welfare Department, zegt dat de familie.

Op donderdag avond, foto ‘ s van de bijeenkomst werden geplaatst op de sociale media, met de meisjes wordt afgeschilderd als BJP Mahila Morcha werknemers. “We niet wisten dat ze werden BJP mensen, we zijn bedrogen,” beweert de moeder van de 19-jaar-oude meisje werd een deel van de vergadering.

“Een van onze familieleden, Ghulam Hassan Dar, ons op de hoogte dat sommige mensen van het Social Welfare Department waren een bezoek aan het huis en beloofd dat we konden krijgen een naai-centrum voor het dorp”, zegt de deense Bhat, het meisje broer. “Niemand hier wil om deel te nemen in de politiek. In een naburig dorp had onlangs kreeg van een dergelijk centrum, en we dachten dat we konden krijgen.”

Echter, de BJP ‘ s media-adviseur in J&K, Altaf Thakur, verwerpt de aantijgingen.

“De meisjes zijn actieve leden van de BJP en het is pas na het zien van beledigende berichten op sociale media dat ze het weerleggen dit. Wij geloven dat ze werden bedreigd,” zegt hij, eraan toevoegend dat de BJP president van het district D K Nehru, District Mahila Morcha president Arifa Jan en achterban in-charge Sajad Mir deel uit van de groep.

Volgens de 19-jarige meisje, de bezoekers en sprak tot hen over de 104 regelingen gestart voor vrouwen die door de centrale overheid.

“Ze (Arifa Jan) nam ons mee naar een aparte ruimte in het huis en vertelde ons meer over het welzijn van het beleid. En dan, ze nam haar telefoon en begon foto ‘ s te nemen van de groep. Toen we vroegen waarom, kregen we te horen dat het record ‘s sake en zal niet gebruikt worden voor politieke doeleinden”, zegt ze.

Arifa Jan zegt dat ze het huis verliet na het half uur met de vergadering en toegevoegd de foto ‘ s op de partij van de WhatsApp groep.

“We werden meegenomen naar het dorp van Ghulam Hassan, die de leiding van de partij, die de expansie in de wijk, en ging in het huis tot het houden van een partij vergadering. Mij werd verteld dat de meisjes in het dorp wilde ontmoeten ons en staken hun eisen,” zegt ze.

Het ontkennen van de stelling dat ze had geüpload van de foto ‘ s op sociale media, en Jan zegt: “iemand van de groep kunnen hebben gedaan”.

Deense gemerkt dat de post op Facebook die nacht. “Dan, familieleden en buren gaan bellen. Ze waren woedend op ons geportretteerd op BJP werknemers in een kwetsbare plaats zoals Sopore. Niemand van ons werk, we werken in de boomgaarden of thuis blijven,” zegt hij.

“We noemden Ghulam Hassan, die Jan toegevoegd aan de oproep, en we spoorde haar aan de post omlaag. Ze zei dat ze begreep dat het de omstandigheden en zou vragen om de foto ‘ s verwijderd te worden en de wijziging van een bijgevoegde persbericht,” zegt de deense.

Jan beweert dat ze aangeboden de familie de hulp van de politie, maar het aanbod werd afgewezen — de foto ‘ s nog niet zijn verwijderd.

Vorige week, een 25-jarige man met vermeende links naar de BJP werd doodgeschoten door onbekende schutters in Sopore. In November vorig jaar, de president van het district van de partij van de jeugd vleugel, Gowhar Dat werd gevonden met zijn keel doorgesneden in het zuiden van Kashmir. Een maand eerder, een PDP-arbeider werd gedood in Shopian, en een granaat gelobd ontstaat in het huis van de partij van de wetgever Aijaz Mir.

Op zaterdag, op slechts 3 km van Tarzoo, een IED explosie doodde vier politieagenten.

“Zonder werk en lanen, we dachten dat het naaien centrum geeft ons iets om te doen… We hebben niet het huis verlaten sinds die dag en we zijn voortdurend bang dat we zouden worden aangevallen,” zegt het meisje.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App